Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

adopție procedură proiect laura moagher
Categorie: Politic
  • Senatorul PSD de Prahova a depus la finalul anului trecut, la Senat, spre dezbatere, un proiect prin care propune modificarea procedurii de adopție valabile în prezent.
  • Parlamentarul atrage atenția asupra necesității adaptării reglementărilor la realitățile din societate, dar și la nevoia de reconsiderare a unor aspecte avându-se în vedere implicațiile psihologice ale acestei proceduri.

Laura Moagher propune eliminarea prevederilor potrivit cărora “valabilitatea atestatului (de persoană sau familie aptă să adopte – n.r.) încetează de drept: (…) ca urmare a modificării configurației familiei atestate, prin decesul unuia dintre membrii familiei sau prin divorț”.

Prin același proiect, parlamentarul de Prahova propune modificarea articolului 57, din Legea 273/2004, astfel: “Judecarea cererilor de încuviințare a adopției persoanei care a dobândit capacitate deplină de exercițiu se face cu citarea adoptatorului sau a familiei adoptatoare și a adoptatului. Judecarea cererilor de încuviințare a adopției copilului de către soțul părintelui firesc se face cu citarea adoptatorului și a părinților firești ai adoptatului. Judecarea cererilor de încuviințare a adopției copilului de către soțul părintelui adoptiv se face cu citarea celor doi soți.”

Citiți și: Laura Moagher, senator de Prahova, susține modificarea Legii educației, pentru sprijinirea și protejarea copiilor victime ale violenței în familie

“Apreciem că se impune o reconsiderare a drepturilor atât ale potențialilor adoptatori, cât și ale copiilor care urmează să fie adoptați, ținând cont de implicațiile psihologice extraordinare care se produc în procedura adopției, indiferent de etapa parcursă. De asemenea, modificarea legislativă pe care o propunem are în vedere dinamica actuală a societății, în România, dar nu numai, în care copiii se pot naște în familii în care tatăl și mama nu sunt căsătoriți legal, deși locuiesc împreună, ori sunt crescuți efectiv de un singur părinte, biologic sau adoptiv, sau de o altă rudă – în special în situația în care cel puțin unul dintre părinți lucrează în străinătate. (...) Apreciem ca excesive prevederile actuale care impun ca și condiție indispensabilă a păstrării valabilității atestatului menținerea configurației familiei de la momentul emiterii atestatului”, argumentează Laura Moagher.

Back To Top