Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Succes redutabil pentru pedeliştii prahoveni. Roberta Anastase, şefa filialei, a fost votată preşedintele Camerei Deputaţilor cu 218 voturi. Anastase a fost susţinută de PD-L, alianţa PSD-PC şi de grupul minorităţilor. Roberta Anastase devine prima femeie din istoria României preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce PSD a respectat înţelegerea cu PD-L şi i-a acordat sprijinul. În timp ce Anastase va conduce pentru următorii patru ani Camera Deputaţilor, un alt prahovean, Gabriel Sandu va fi ministrul Comunicaţiilor în Guvernul lui Emil Boc. 

Roberta a avut emoţii

Roberta Anastase devine nu doar prima femeie într-o astfel de poziţie în stat, dar şi cea mai tânără persoană la şefia Camerei - are 32 de ani, pe când Bogdan Olteanu, predecesorul său, avea, la momentul numirii în fruntea deputaţilor, 33 de ani. A candidat împotriva a doi politicieni versaţi: Ludovic Orban, reprezentantul PNL, şi Laszlo Borbely, reprezentant UDMR. Alegerea prahovencei nu a fost lipsită de emoţii. Vineri după amiază, pesediştii ameninţau cu nevotarea pedelistei, deoarece democrat-liberalii nu erau de acord cu nominalizarea lui Dan Voiculescu drept vicepreşedinte al Senatului.

În final, PSD şi PD-L s-au înţeles, iar Roberta Anastase a devenit preşedintele Camerei Deputaţilor. Imediat după anunţarea rezultatelor, Anastase a susţinut primul său discurs în plen, în calitate de şef al deputaţilor. „Îmi doresc ca românii să-şi recapete încrederea în Parlament. Va fi un efort colectiv şi sper ca împreună să îl ducem la capăt. Prioritatea mea va fi să redau încrederea românilor în Parlament. Votul uninominal a reprezentat o primă etapă în reformarea clasei politice, dar avem de făcut mult mai multe pentru a redobândi încrederea românilor”, a declarat Roberta Anastase, de la prezidiul Camerei Deputaţilor.

Pedelista a spus că românii ar trebui să aibă posibilitatea de a revoca parlamentarii când aceştia îşi încalcă promisiunile şi că cetăţenii trebuie să ştie permanent care este activitatea aleşilor. "Numai prin transparenţă le putem reda românilor încrederea în Parlament", a arătat Anastase. Ea a promis că deputaţii vor găsi în ea un om de încredere şi o colaboratoare echilibrată.

Adrian Năstase lângă ea

Lidera PD-L Prahova a spus că alegerea ei în fruntea Camerei Deputaţilor reprezintă o opţiune importantă pentru reprezentarea egală a sexelor şi că experienţa pe care a dobândit-o ca europarlamentar o va ajuta mult în funcţia pe care, de vineri, o va ocupa în Parlamentul naţional. De asemenea, Roberta Anastase a arătat că, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, Parlamentul naţional a dobândit şi el puteri sporite.

Ea a mai arătat că rolul Parlamentului este de a controla Guvernul, adăugând că majoritatea parlamentară trebuie să vegheze la activitatea miniştrilor. "Vă propun să trecem la treabă", le-a spus Roberta Anastase deputaţilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor este ales, conform Constituţiei, pe durata întregului mandat.
Roberta Alma Anastase are 32 de ani şi este necăsătorită. Este absolventă a Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti (1994 - 1998), iar între 1998 şi 2000 a făcut studii aprofundate la Facultatea de Ştiinţe Politice, secţia Studii Europene din cadrul Universităţii Bucureşti. Este secretar executiv al Partidului Democrat-Liberal în cadrul Departamentului de relaţii internaţionale şi preşedinte al Organizaţiei Prahova a PD-L.
Un alt deputat de Prahova, Adrian Năstase (PSD), va fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de Daniela Popa (PC), Ioan Oltean (PD-L) şi Bogdan Olteanu (PNL).

Ministrul Gabriel Sandu 

Prim vicepreşedintele PD-L Prahova, Gabriel Sandu, a primit avizul comisiilor parlamentare pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţilor Informaţionale, cu 17 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi o abţinere. Democrat-liberalul a afirmat, sâmbătă, la audieri că unul dintre obiectivele sale prioritare este identificarea problemelor cu care se confruntă companiile din subordinea ministerului, printre care Poşta Română şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, percum şi găsirea soluţiilor. „Pentru Poşta Română există un plan de restructurare, însă nu l-am văzut, dar vreau să-l analizez, mai ales că este vorba de 35.000 de angajaţi. Am două direcţii foarte clare, una socială, respectiv una pentru eficientizarea activităţii”, a spus Sandu. El a adăugat că va propune modificarea organigramei ministerului şi înfiinţarea unui post de secretar de stat care să răspundă de Poşta Română.

De asemenea, Sandu a precizat că este de acord cu trecerea Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC) în subordinea Parlamentului. Sandu şi-a expus priorităţile, printre care creşterea gradului de acces al populaţiei la serviciile publice informatizate sau extinderea reţelelor de comunicaţii în mediul rural, în cadrul comisiei pentru tehnologia informaţiei a Camerei Deputaţilor şi a celei economice şi de industrii a Senatului. Noul ministru al Comunicaţiilor s-a născut la 8 septembrie 1963, la Mizil.

În 1989 a absolvit Academia de Studii Economice, după care, din 1990 până în 1993, a fost şef birou import-export la Relaxa Mizil, apoi, în perioada 1993 - 1997, a fost vicepreşedinte SC Elvila International SRL Bucureşti deţinută de Viorel Cataramă, iar din 1997 până în 2003 a fost preşedinte al grupului de firme Tracia. În 2003 a devenit preşedinte al S.C "Albert THS" SRL Bucureşti. În ceea ce priveşte activitatea politică, în 1999 a fost ales preşedinte UFD Prahova, iar între 2000 şi 2001 vicepreşedinte UFD, între 2001 şi 2003 devenind secretar general al UFD. În 2003 devine membru supleant în Biroul Executiv al PNL. În 2007 s-a numărat printre liberalii care l-au urmat pe Theodor Stolojan în PD-L. Gabriel Sandu a fost deputat în perioada 2004-2008. 

Purtătorul de cuvânt al pedeliştilor din Senat 

După cucerirea şefiei Camerei Deputaţilor de către Roberta Anastase şi nominalizarea lui Gabriel Sandu drept ministru al Comunicaţiilor, un alt pedelist din Prahova a intrat în atenţia conducerii centrale a PD-L. Senatorul Iulian Bădescu, câştigător în Colegiul 2 Slănic-Ploieşti Nord, a fost ales, la finalul săptămânii trecute, purtător de cuvânt al Grupului PD-L din Senat. Bădescu, cel care a reuşit performanţa de a-l lăsa acasă pe Alin Teodorescu, unul din greii PSD, este membru al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupţiei şi Petiţii.

 

Back To Top