Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Controversata Ordonanţă de Urgenţă 37 care a dat, practic, undă verde politizării serviciilor deconcentrate a făcut valuri în viaţa politică din România. Odată cu publicarea actului normativ în Monitorul Oficial, a început „împărţirea” preavizelor către actualii şefi ai direcţiilor din teritoriu. Însă, la nici o săptămână, de la intrarea în vigoare a OUG, se vorbea, la centru, despre modificarea acesteia.

Actul guvernamental prevede desfiinţarea posturilor de conducere din serviciile deconcentrate în termen de 32 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Astfel, directorii instituţiilor au primit notificările în termen de două zile de la intrarea în vigoare a OUG, aşa încât să se poată respecta atât cele 30 de zile de preaviz, cât şi cele 32 de zile din ordonanţă. Cu toate acestea, la doar câteva zile de la publicarea legii, se vorbea despre modificarea ei, măsură venită ca urmare a solicitării făcute de către şeful statului ca partidele de la guvernare „să mai reflecteze puţin” asupra acesteia.

Până la urmă, însă, premierul Emil Boc nu a ţinut cont de sfatul preşedintelui şi a anunţat că Executivul nu îşi modifică punctul de vedere faţă de ordonanţa privind deconcentratele pentru că "un Guvern trebuie să îşi poată pune politicile în aplicare”. Totuşi, cei care au doleanţe în legătură cu acest act normativ vor putea solicita modificarea lui în momentul în care va fi supus dezbaterii parlamentare. Afectate de prevederile OUG 37 vor fi serviciile din subordinea ministerelor Sănătăţii, Culturii, IMM, Muncii, Tineretului şi Sportului, Finanţelor, Agriculturii, Mediului, Economiei, Comunicaţiilor şi Secretariatul General al Guvernului, incluzând astfel direcţii şi case de sănătate publică, direcţii de muncă, secţii judeţene ale Gărzii Financiare şi direcţii agricole. Nici inspectorii şcolari generali, adjuncţi şi directorul Casei Corpului Didactic nu trebuie să se aşeze prea comod în scaune pentru că şi ei pot fi "atinşi” de respectivul act guvernamental.

PSD şi PD-L s-au înţeles ca fraţii

În Prahova, partidele aflate la guvernare şi-au împărţit funcţiile din deconcentrate aproape pe principiul „una mie, una ţie”. Astfel, 11 şefi din 42 de servicii au fost schimbaţi (la Direcţia Silvică Ploieşti, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu, ISJ, Direcţia Judeţeană pentru Tineret, DGFP, ITC, RAR, AJOFM, DSP, Oficiul Judeţean de Mobilizare a Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare), alţi şase au fost reconfirmaţi (IJJ, DSV, Centrul Militar Zonal, Direcţia Judeţeană de Statistică, Direcţia Judeţeană pentru Sport, CJP) şi a existat şi o renunţare la funcţie a democrat-liberalului Cristian Toma, cel care câştigase postul de şef la CAS.

Şi la ISU a avut loc un schimb de şefi, dar asta pentru că fostul director, Marian Burloi, s-a pensionat, locul lui fiind luat de social-democratul Nicolae Popescu. Urmează să se facă schimbări şi în cazul celorlalte deconcentrate, pentru multe dintre ele fiind deja vehiculate numele celor care urmează a fi puşi directori. Cert este faptul că, până la urmă, după atâtea luni de negocieri, lucrurile încep să se aşeze, iar, acum, vor fi aşteptate şi rezultatele acestor „mutări”. 

Mărăcineanu susţine ordonanţa

Pentru preşedintele PC Prahova, Adrian Mărăcineanu, OUG 37 reprezintă "singura soluţie de a duce la îndeplinire promisiunile electorale”. Avertizând că "s-a trenat deja prea mult” din cauza "distinsului domn preşedinte care a sugerat că partidele aflate la guvernare trebuie să mai reflecteze asupra ei”, şeful conservatorilor prahoveni a declarat că PD-L şi PSD trebuie să urmeze un program de guvernare şi spune că "este bine să ai oamenii tăi în teritoriu, să poţi să mizezi pe ei ca să te ajute să duci la îndeplinire promisiunile făcute în campania electorală”.

Back To Top