Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Parlamentul României pare a fi un caz pierdut, toate încercările de până acum de reformare a acestuia fiind sortite eşecului. Şi sistemul de vot uninominal a dat rezultate dezamăgitoare, în condiţiile în care, după primele şase luni de mandat, conduita deputaţilor şi a senatorilor nu a fost îmbunătăţită, politicienii mai vechi fiind, în continuare, lideri. Mai mult, actualul Parlament a devenit o maşină de vot, pierzându-şi rolul de for al dezbaterilor legislative, aprobând nenumărate ordonanţe de urgenţă, iar absenteismul la voturile în plen este „în floare”. În plus, propunerile legislative nu pleacă de la nevoile cetăţenilor, ci din şedinţele şi negocierile partidelor din Coaliţia de la Guvernare. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile prezentate de Institutul pentru Politici Publice (IPP) într-un raport al activităţii parlamentarilor în sesiunea februarie-iunie 2009.

Topul deputaţilor chiulangii

Deputatul liberal Ludovic Orban ocupă un loc fruntaş în clasamentul celor care au spus „pas” votului electronic, acesta având doar 21 de prezenţe (7%), la egalitate cu Nini Săpunaru, colegul său de partid. Pe lista ruşinoasă urmează, în ordinea interesului manifestat faţă de cei care i-au trimis în Parlament, democrat-liberalul Dragoş Iftime (22 de prezenţe - 7%), liberalul Dan Ilie Morega (25 de prezenţe - 8%) şi social-democratul Viorel Hrebenciuc (25 de prezenţe - 8%). Nici miniştrii nu au făcut performanţă la acest capitol, cei care nu au... reuşit, în şase luni, să voteze în plen fiind Dan Nica (MAI) şi Marian Sârbu (ministrul Muncii). Aceştia sunt urmaţi de ministrul Turismului, Elena Udrea (o prezenţă), cel al IMM-urilor, Constantin Niţă (opt prezenţe), al Culturii, Theodor Paleologu (18 prezenţe) şi ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi (20 de prezenţe). 

Marian Săniuţă - 100%

Deputatul social-democrat Marian Săniuţă, preşedintele organizaţiei Prahova a partidului, le dă clasă colegilor săi din Parlament cu cele o sută de procente la prezenţa la voturile finale. Acesta este secondat de deputatul din partea minorităţilor, Ovidiu Ganţ (309 prezenţe - 99%), la egalitate cu deputaţii PSD, Ioan Muntean şi Iuliu Nosa, precum şi de deputatul din partea minorităţilor, Dragoş Zisopol. 

Senatorii, ca deputaţii

La fel ca în cazul deputaţilor, lider al absenţilor este tot un liberal, de data aceasta chiar preşedintele PNL, Crin Antonescu, acesta având doar două prezenţe (1%). Din urmă vin, cu paşi apăsaţi, colegii săi de partid, Dan Radu Ruşanu (cinci prezenţe - 2%) şi Marian Bîgiu (opt prezenţe - 4%), dar şi social - democratul Cătălin Voicu (12 prezenţe). În top mai figurează preşedintele UDMR, Marko Bela (17 prezenţe - 8%), senatorul PNL, Cristian David (18 prezenţe - 8%), senatorul conservator Dan Voiculescu (36 de prezenţe - 17%) şi senatorul PNL, Gabriel Berca (37 de prezenţe - 17%). Nici de această dată miniştrii nu au făcut o figură frumoasă, în condiţiile în care cei şase care sunt şi senatori, Ecaterina Andronescu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Ilie Sârbu şi Mihai Stănişoară, nu au avut nicio prezenţă la votul final din plen.
Senatorul care a avut cele mai multe prezenţe la votul electronic este pedelistul Gheorghe David (210 prezenţe - 99%), acesta fiind urmat în top de liberalul Emilian Frâncu (207 prezenţe - 97%). Lista este completată de senatorul PD-L, Toader Mocanu (203 prezenţe - 95%), la egalitate cu colega sa de partid, Mihaela Popa, senatorul PSD, Doina Silistru (197 de prezenţe - 92%), şi reprezentanţii PD-L, Nicolae Dobra (195 de prezenţe - 92%), Sorin Fodoreanu (193 de prezenţe - 91%), Alexandru Pereş (193 de prezenţe - 91%), Ion Bara (192 de prezenţe - 90%), Dorel Borza (192 de prezenţe - 90%), precum şi de senatorul PNL, Titus Liviu Paşca. 

Situaţia în Prahova

Premiantul în Prahova este - cum aminteam - nimeni altul decât liderul social-democraţilor din judeţ, Marian Săniuţă, deputatul care a reuşi performanţa de a avea o prezenţă de 100% la voturile finale din plen. Următoarele două poziţii de pe listă sunt ocupate tot de pesedişti, respectiv Răzvan Ţurea (95%) şi Mihai Apostolache (90%), urmaţi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (88%), parlamentarul liberal Graţiela Gavrilescu (88%) şi democrat-liberalul George Ionescu (82%). A doua jumătate a clasamentului este completată de deputatul PNL Adriana Săftoiu (74%), pedelistul Andrei Sava (65%), colegul său de partid Florin Anghel (63%), penelistul Cristian Burlacu (60%), preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase (56%), ultimul loc fiindu-i atribuit democrat-liberalului Sever Voinescu. În ceea ce îi priveşte pe senatori, în top se remarcă cei ai PD-L, două din primele trei poziţii fiinnd ocupate de Georgică Severin (72%) şi Iulian Bădescu (67%). Pe locul secund se situează pesedistul Sorin Chivu (68%). Social-democratul Daniel Savu a avut o prezenţă de 59%, iar liberalul Teodor Meleşcanu de 46%. 

Interesul public - pe ultimul loc în agenda aleşilor

„Propunerile legislative nu pleacă de la nevoile cetăţenilor, observate şi preluate din colegii, ci din şedinţele şi negocierile partidelor din Coaliţia de la Guvernare. Parlamentarii, inclusiv noii veniţi, observă unde se iau deciziile, inclusiv la nivelul agendei legislative, şi de aceea comportamentul lor în Parlament se caracterizează prin chiul, lipsă de atenţie, votarea după cum le cere liderul de grup/colegii cu influenţă în partid. Aceasta poate fi una dintre explicaţiile pentru care unii dintre parlamentari continuă să absenteze de la lucrările Camerei, pe lângă preocupările politice/de afaceri obişnuite care „îi reţin” în afara lucrărilor Parlamentului. Pe de altă parte, aceştia sunt primii care se comportă în linia maşinii de vot, lăsând să se înţeleagă că prezenţa lor în legislativ nu va contribui, pe fond, la eficientizarea activităţii”, se arată în raportul IPP, parlamentarii fiind „traşi de urechi” şi pentru faptul că nu şi-au publicat nici până în acest moment adresele privind birourile parlamentare în pagina de Internet a Camerei din care fac parte.

Back To Top