Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a demisionat, marţi, din această funcţie, în speranţa că, astfel, va pune capăt unei adevărate telenovele a cărei intrigă a fost ţesută în jurul organizării „Zilei Tineretului”. La doar câteva ore de la anunţul acestei demisii, un alt democrat-liberal, tot o femeie, a preluat conducerea MTS, şi anume Luminiţa Plăcintă. Care se pare că nu e rudă cu familia lui Andrei Volosevici, aşa cum a vorbit tot Ploieştiul 2-3 zile.

Sumele cheltuite pentru organizarea „Zilei Tineretului” de către Ministerul Tineretului şi Sportului au dus la crearea unui adevărat scandal, şefa MTS, Monica Iacob Ridzi, fiind anchetată în acest caz într-o comisie specială a Camerei Deputaţilor. Totul a pornit de la suma de 75.000 de euro alocată pentru scena principală de la Costineşti, presa centrală descoperind, pe parcurs, că, de fapt, ministerul a alocat peste jumătate de miliard de lei unor firme de apartament, fără licitaţie publică. Acesta a fost momentul în care bulgărele de zăpadă a început să se rostogolească. Pentru a se lămuri unde au ajuns cei 628.000 de euro cheltuiţi de MTS pentru organizarea Zilei Tineretului, deputaţii au aprobat, cu 220 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară, însăşi „inculpata” făcând solicitare, în plen, în acest sens.

PD-L, împărţit în două tabere

„Ridziada” a făcut mici valuri şi în PD-L în sensul că membrii formaţiunii s-au împărţit în două: cei care o încurajau să rămână pe poziţii şi ceilalţi, care considerau că o demisie din partea sa ar fi benevenită pentru a limita la maxim efectele negative ale acestei anchete asupra imaginii partidului. „Cred că dacă (Ridzi n.r.) nu-şi dă demisia va spori neîncrederea în acest Guvern, va spori neîncrederea în Emil Boc şi-n această tabără politică”, a spus, la un moment dat, proaspătul europarlamentar Cristian Preda, adăugând că „atunci când un ministru este obiectul unui tir nesfârşit, de trei săptămâni, şi pare să nu mai aibă nici energie să mai răspundă, amână orice răspuns şi orice decizie, în această clipă, tu însuţi, ca şef al Cabinetului, trebuie să rămâi lucid”. Unul dintre democrat-liberalii care au susţinut că Ridzi trebuie să fie rămână pe o poziţie fermă a fost deputatul Cristian Boureanu, acesta declarând că decizia, în ultimă instanţă, îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu. De altfel, chiar ministrul Tineretului a afirmat că a-şi da demisia ar echivala cu recunoaşterea vinii în cazul în care este anchetată. „Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea. Consider că ar fi în acest moment o recunoaştere a unei vini, a unei fapte penale. (..) Eu ştiu un singur lucru, că nu trebuie să fugi de răspundere, că nu este normal să fugi şi să te ascunzi. Am considerat că dacă demisionam, fugeam de răspundere”, a spus ministrul democrat-liberal. Între timp, au început să fie vehiculate numele celor care ar fi urmat să o înlocuiască pe aceasta în funcţie, printre cei nominalizaţi fiind secretarul de stat în MTS, ploieşteanul Octavian Bellu, şi deputatul William Brînză.

Şi totuşi, a demisionat...

În ciuda acestei declaraţii, Monica Iacob Ridzi a demisionat, marţi, din funcţia de ministru al MTS, motivând că decizia a fost luată pentru a nu afecta imaginea Guvernului şi a PD-L, dar şi pentru a nu prelungi "total nejustificat" dezbaterea publică pe subiectul organizării Zilei Tineretului. "Pentru a nu prelungi total nejustificat dezbaterea publică şi, implicit, pentru a nu afecta imaginea Guvernului şi a partidului, îmi prezint demisia din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului(...) Am depus deja demisia la cabinetul primului ministru", a declarat Ridzi, acuzând faptul că PNL şi PSD au format o „coaliţie” care are interesul de a menţine cât mai mult timp subiectul în atenţia publică. "Am văzut, însă, decizia de ieri (n.r. luni) a Camerei Deputaţilor (cea prin care soluţionarea cazului Ridzi în Parlament ar trebui să aibă loc până la 1 septembrie, la 27 iulie votându-se doar raportul comisiei de anchetă în plen - n.r.). Am sperat că Parlamentul doreşte să lămurească rapid această problemă şi că în maxim două săptămâni va lua o decizie finală referitoare la acest caz. Am constatat, însă, că nu se doreşte acest lucru. Alianţa PSD- PNL urmăreşte de fapt menţinerea acestui subiect pe agenda publică. Nu se doreşte tranşarea acestei anchete parlamentare, ci dimpotrivă prelungirea dezbaterilor pe acest subiect", a afirmat ministrul, subliniind faptul că se consideră, în continuare, nevinovată şi că va demonstra acest lucru. 

Din punctul de vedere al deputatului liberal Graţiela Gavrilescu, membru în comisa de anchetă a Camerei, demisia Monicăi Iacob Ridzi este una „tardivă”. „Trebuia să îşi dea demisia încă din prima clipă şi să lase să se finalizeze ancheta comisiei şi a instituţiilor statului”, ne-a declarat deputatul de Prahova, adăugând că „m-a surprins totuşi faptul că şi-a dat demisia pentru că dezbaterea publică durează prea mult...”. „Eu consider că această demisie este una necesară. Din punct de vedere politic, cazul Ridzi este unul închis, iar din punct de vedere juridic, Parchetul trebuie să ne spună dacă a existat o vinăvăţie a ministrului Tineretului în acest caz sau nu”, ne-a spus deputatul PD-L de Ploieşti Sever Voinescu, membru al aceleiaşi comisii speciale. 

Plăcintă în loc de Ridzi

Luminiţa Plăcintă este noul ministru al Tineretului şi Sportului, aceasta depunând jurământul de învestire în funcţie marţi seară, la doar câteva ore de la demisia colegei sale de partid. Nici nu s-a aşezat bine pe scaunul de ministru, că zvonurile au şi început să apară, spunându-se despre Luminiţa Plăcintă că ar fi rudă cu soţia primarului Ploieştiului, Dana Volosevici, cea care, înainte de căsătorie, a avut acelaşi nume. Edilul a infirmat, însă, zvonul, afirmând că este vorba doar despre o coincidenţă.

Back To Top