Categorie: Remember

Apropierea alegerilor prezidenţiale a aruncat România într-un soi de agitaţie continuă. Politicienii şi-au pus acele măşti încruntate pe feţe şi par a fi băgaţi în priză. Aproape că te aştepţi, în orice moment, să vezi ieşind fum din creieraşii lor solicitaţi la maxim. În astfel de momente, primarul Andrei Volosevici a trecut, săptămâna aceasta, într-o altă stare, de detaşare, pentru a-i felicita pe cei care au avut puterea de a rezista 50 de ani împreună. 

S-au văzut, s-au plăcut şi s-au căsătorit. Pe parcursul zecilor de ani de căsnicie, cei mai mulţi dintre ei au sărbătorit împlinirea încă unui an din ziua în care şi-au unit destinele. Acum, însă, deşi şi-ar dori să continue tradiţia, nu o mai pot face. Lipsa banilor e o povară greu de suportat zi de zi, însă asta nu a făcut ca dragostea lor să se stingă. Aceasta este povestea unora dintre cele 186 de cupluri care, săptămâna trecută, au fost sărbătorite de municipalitate cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie.

Curioşii sau, mai bine zis, cei care vor să ajungă la performanţa de a sărbători nunta de aur, trebuie să ştie că, pentru Aurelia şi Ion Trandafirescu, respectul reciproc şi iubirea necondiţionată sunt ingredientele secrete pentru o căsnicie fericită şi de lungă durată. Când i-am întâlnit, ieşeau, ţinându-se de mână, din sala Teatrului Toma Caragiu, păreau a fi doi puşti îndrăgostiţi peste care timpul a trecut prea repede. 

„Ne-am întâlnit prin intermediul unei cunoştinţe comune. A fost dragoste la prima vedere”, ne-a povestit domnul Trandafirescu, adăugând că, totuşi, atât el, cât şi soţia sa au hotărât să nu se grăbească prea tare, aşa încât s-au căsătorit la mai bine de un an după ce s-au întâlnit.
„El este foarte grijuliu şi întotdeuna a ştiut să îmi menţină interesul treaz”, ne-a mărturisit, la rândul său, doamna Trandafirescu, privirea sa pierdută trădând trecerea pe tărâmul amintirilor. Cei doi bătrânei care au doi copii şi doi nepoţi au făcut şi nunta de argint, iar săptămâna aceasta, îşi vor reînnoi jurămintele. 

„Întotdeauna am sărbătorit data căsătoriei noastre. ne iubim foarte mult şi ne respectăm. De câţiva ani, însă, nu am mai avut posibilitatea să facem, ca pe vremuri, petrecere mare, pentru că aceasta sunt posibilităţile. Tocmai de asta, gestul primarului este cu atât de bine venit pentru noi”, a afirmat cocheta doamnă, urându-i edilului să ajungă, şi el, la un asemenea de moment în viaţă. 

Surprize de la primărie

Primăria Ploieşti le-a pregătit bătrânilor o serie de surprize, evenimentele dedicate acestora desfăşurându-se pe parcursul a două zile. Astfel, pe data de 1 octombrie, primarul Andrei Volosevici i-a felicitat şi i-a premiat pe... oamenii cu răbdarea de fier ai oraşului, aceştia primind câte o diplomă şi suma de 300 de lei. În aceeaşi zi, cele 186 de cupluri au participat, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la un spectacol oferit de Ansamblul Casei de Cultură a Sindicatelor, de Ansamblul Filarmonicii "Paul Constantinescu”, Irina Loghin, Fuego şi Ionuţ Dolănescu, iar apoi au vizionat piesa de teatru „Jocul de-a vacanţa”. Tot pentru pensionari, municipalitatea a organizat şi petreceri în şase locaţii din oraş, intrarea la aceste evenimente făcându-se pe baza unor invitaţii distribuite de către cele 13 organizaţii de pensionari din Ploieşti. 

Back To Top