Categorie: Remember

Am aflat cu bucurie de acest moment aniversar: Actualitatea prahoveană - numărul 100. Doresc să profit de acest prilej sărbătoresc pentru a vă transmite de aici, de peste Atlantic, din Statele Unite, sincere felicitări şi să dea Dumnezeu să ajungem la cât mai multe ediţii şi la cât mai mulţi cititori.
Într-o perioadă în care numeroase publicaţii îşi restrâng sau chiar încetează activitatea, aniversarea a 100 de ediţii este o foarte mare realizare atât pentru colectivul de redacţie, dar şi pentru cititorii ziarului care ne lecturează saptămânal.


O aniversare cu dublă semnificaţie


În ceea ce mă priveşte, această aniversare are o dublă semnificaţie. Luna aceasta se împlineşte un an de zile de când a început colaborarea noastră. Sper din tot sufletul că articolele scrise de mine în toată această perioadă să fi fost de interes pentru publicul cititor. Mi-ar face plăcere să aflu părerile dumneavoastră, ale cititorilor, fie ele chiar şi critice. Noi nu putem să ne perfecţionăm decât dacă acceptăm şi criticile dumneavoastră, nu doar laudele.


Actualitatea prahoveană şi românii din Diaspora


Tot ce pot sa va spun este ca ma simt foarte bine in paginile „Actualităţii prahovene” şi încântat de colaborarea cu colegii mei de peste Ocean. Dacă ar fi să+mi exprim o dorinţă, aş dori ca această colaborare să dureze pe întreaga perioadă ă vieţii mele.


În altă ordine de idei, consider că interseul constatnt manifestat de redacţia APH pentru românii din Diaspora merită toată stima (Şi nu este puţin lucru, în condiţiile în care publicaţii centrale au cam uitat de românii aflaţi în afara graniţelor ţării). Mă refer la paginile APH grupate sub genericul „Români în lume”.


La editarea ediţiei 100, „Actualitatea prahoveană” cred că se distinge între alte publicaţii în cel puţin următoarele domenii, colectate în acronimul O SUTÄ‚:
Originalitatea materialelor, pregătirea şi aranjarea paginilor;
Seriozitatea abordării subiectelor din paginile publicaţiei, din care umorul nu lipseşte, ba uneori abundă;
Unitatea de idei a articolelor prezentate;
Tiraj care a rezistat încercărilor vremii;
Actualizarea săptămânală a mesajelor la nivelul evenimentelor recente


Cu multă stimă,


Marian Petruţa - Editor
Chicago, Illinois USA

Back To Top