Categorie: Sport

petrolul dinamo zagrebPetrolul a pierdut în fața lui Dinamo Zagreb pe teren propriu, iar acum așteaptă un miracol în returul din Croația, programat peste o săptămână.

"Petrolul a suferit o mare nedreptate joi seară, pierzând cu 1-3 în faţa lui Dinamo Zagreb, după un meci pe care l-a dominat, dar în care a ratat exasperant. Cum minunile în fotbal încă se întâmplă, lupii sunt obligaţi să creadă în şansa lor până la capăt şi vor încerca să întoarcă soarta calificării în returul de săptămâna viitoare.

Găzarii ştiau că fotbalul e nedrept, însă nu credeau că vor avea parte de o seară de coşmar chiar şi atunci când sunt superiori adversarului. Pentru că exact asta s-a întâmplat joi seară pe "Ilie Oană", când aproape 14.000 de suporteri ploieşteni au creat o atmosferă incredibilă. N-a fost, din păcate, suficient, fotbalul fiind mai degrabă influenţat de oportunismul croaţilor, decât de vulcanul galben-albastru din tribune", se arată pe site-ul fcpetrolul.ro.

Prima repriză s-a terminat însă perfect pentru echipa lui Răzvan Lucescu. După primul gol încasat de lupi, Tamuz a egalat în ultimul minut, o acțiune superbă care i-a lăsat fără replică pe fundașii adverși.

Petrolul s-a aruncat în atac şi în partea secundă. Tamuz şi Teixeira au trecut pe lângă gol la aceeaşi fază, iar apoi Albin a reuşit o pasă perfectă pentru Tamuz, care a marcat, dar arbitrul le-a anulat din nou un gol petroliştilor, de data aceasta pentru ofsaid. Adi Mutu nu a reuşit nici de această dată să-şi aducă echipa în avantaj.

Răzvan Lucescu spune că diferența de experiență pe plan european a făcut diferența și a ținut să sublineze momentele importante ale partidei de la Ploiești, în conferința de presă.

"Este un rezultat foarte dezamăgitor, nemeritat, dar care are arătă diferența de experiență la acest nivel. Adversarii noștri au profitat la maximum de greșelile noastre, iar noi nu am reușit acest lucru. Am controlat primul sfert de oră, dar adversarul a venit peste noi, ne-am cam speriat și am făcut pasul în spate. Au fost spații mari între mijloc și apărare", a spus antrenorul Petrolului, potrivit digisport.ro.

"Golul ne-a dat încredere, am jucat mult mai bine și am recuperat multe mingi, au fost foarte multe ocazii. La prima acțiune a adversarilor am primit golul al doilea, care a schimbat soarta finalului de meci. Al treilea gol a venit după o precipitare a noastră, am pierdut o minge ușoară și a venit acel contraatac. Este un rezultat nemeritat!", a mai afirmat tehnicianul ploieștenilor.

Lucescu a acuzat și maniera de arbitraj a italianului Daniele Orsato.

"Penalty-ul putea să fie evitat, nu a fost intenția de a se juca mingea cu mâna. Nu cred că era nici cartonaș roșu, mai ales că acțiunea lor se ducea într-o zonă laterală".

Foto: fcpetrolul.ro

Back To Top