Categorie: Sport
consiliul_local_ploiesti_petrolulConsiliul Local Ploieşti a aprobat cu 19 voturi pentru trecerea echipei Petrolul către noii acţionari. Contractul de cesiune a acţiunilor este condiţionat, printre altele, de prezentarea a două scrisori de garanţie bancare, în valoare de 600 de mii de euro, respectiv 200 de mii de euro de către acţionarii Daniel Capră, Alexandru Capră şi SC JIF SRL. Municipalitatea rămâne în parteneriat ca deţinătoare a mărcii.

Acţiunile SC FC Petrolul SA vor fi cesionate către noii acţionari, adică Daniel Capră, Alexandru Capră şi SC JIF SRL. Trecerea se face fără aplicarea sancţiunii cuprinse în protocolul pe care vechii acţionari îl semnaseră cu Primăria Ploieşti şi care prevedea cesiunea acţiunilor doar către SC Hale şi Pieţe SA, entitate aflată în patrimoniul Consiliului Local.

În termeni de specialitate, obiectul acordului prevede astfel ca acţiunile să fie cesionate sub rezerva îndeplinirii cumulative a unor condiţii, din care, cele mai importante sunt următoarele:
- păstrarea mărcii Petrolul de către municipalitate
- prezentarea de către noii acţionari a dovezii de constituire a două scrisori de garanţie bancară. Una în valoare de 600 de mii de euro, pentru eventualele obligaţii de plată după finalizarea controlului ANAF, iar cealaltă, în valoare de 200 de mii de euro, pentru transferuri în luna februarie.
- la clauze speciale sunt trecute contribuţia lunară cu 80.000 de euro la bugetul echipei în perioada februarie-iunie 2012, investirea a 500 de mii de euro în infrastructura stadionului în decurs de 1 an şi asumarea finanţării pentru obiectiv de performanţă începând cu luna iunie.

„Trebuia să găsim finanţare serioasă pentru a putea face performanţă şi nu era normal să cheltuim foarte mulţi bani de la bugetul local pentru echipa de fotbal. Intenţia este ca municipalitatea să-şi reducă aportul financiar la Petrolul. Noi punem la dispoziţie stadionul, restul să aducă investitorul. Mă bucur că s-a luat această decizie în Consiliul Local şi voi fi foarte atent bonitatea firmei. Din iunie, Petrolul va fi finanţat din cu totul alte surse decât de la bugetul local. OSIM-ul este al Ploieştiului, licenţa este la SC FC Petrolul. Cât despre propunerea făcută de unii consilieri ca Petrolul să treacă la Hale şi Pieţe, mi se pare hilară. Suntem criticaţi că dăm bani prea mulţi la fotbal, dar hai să-i luăm la Hale şi Pieţe care e tot a Consiliului Local", a declarat primarul Andrei Volosevici.

Back To Top