Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

simona halep
Categorie: Sport

 

• Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022.
• Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv, a explicat cum se poate apăra fosta lideră WTA după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat și a precizat în cât timp va fi luată o decizie finală în acest caz.

Potrivit lui Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Simona are trei variante prin care își poate reduce suspendarea. Din ultimele date, fosta lideră WTA a contestat suspendarea la TAS.

Într-un interviu pentru Fanatik, Jura a prezentat variantele prin care românca se poate apăra în cazul de dopaj: scutirea de uz terapeutic / lipsa de intenție sau neglijența semnificativă / a luat un supliment care era contaminat.

Pe baza dovezilor pe care ea le aduce, se poate duce până la îngheţarea pedepsei, adică să nu fie deloc suspendată. Una dintre cele mai cunoscute cazuri este Maria Sharapova. I s-a redus pedeapsa. Destul de rar se întâmplă să se îngheţe de tot pedeapsa, dar totul depinde de probe. Ce dovezi ai, este foarte important”, a declarat arbitrul citat de hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Șoc în tenis: Simona Halep a fost declarată dopată la US Open 2022

Pentru această faptă, suspendarea standard în sistemul anti-doping este de 4 ani, începând din 2021.

Trebuie să vedem dacă avea o scutire de uz terapeutic. Dacă era o reţetă prescrisă de un medic pentru o problemă de sănătate şi medicamentul conţinea o substanţă interzisă, ea trebuia să aibă o scutire de uz terapeutic. Nu ştim dacă are sau nu are această scutire. Există sportivi care au un istoric de o anumită boală la care se ia un anumit timp de medicaţie.
A doua variantă este lipsa de intenţie sau neglijenţă semnificativă. Adică a luat accidental medicamentul. Asta se întâmplă când medicamentele se dau, în limbaj popular 'din mână'. Când vine doctorul, maseurul şi îţi dă medicamentul. Între medic şi sportiv există o relaţie de încredere şi de obicei, sportivii nu mai întreabă ce le dă.
Poate exista şi varianta în care a luat un supliment şi a fost contaminat. În cazul în care aceste suplimente se iau, trebuie să vii cu flaconul care are un număr pe el şi trebuie să iei un alt flacon, sigilat, ca să demonstrezi că cel din care ai luat tu era contaminat. Au mai fost cazuri. Adică eu iau un supliment de bună credinţă şi el e contaminat
”, a mai explicat Cristian Jura.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da un verdict în șase luni - un an, în funcție de dovezile pe care le va aduce Simona Halep.

„Substanţa respectivă, Roxadustat, oricum se află pe lista substanţelor interzise publicate de WADA. Poate să dureze şi 6 luni sau până la un an până la încheierea situaţiei. Simona Halep este suspendată provizoriu. Din punct de vedere al procedurii, nu este un caz complicat. Noi simţim altfel în România, pentru că este un caz de suflet” a mai adăugat Jura.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Sportivii de la CSM Ploiești, 16 medalii la Cupa României la kickboxing

Back To Top