Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

simona halep roxadustat
Categorie: Sport

 

• Simona Halep a fost informată, pe 7 octombrie, că a picat un test anti-doping la US Open 2022, iar sportiva a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.
• Recent, Gazeta Sporturilor a investigat accesul la roxadustat, găsit într-o cantitate infimă în probele Simonei.
• Substanța este de negăsit în zona în care au stat sportivii, dar lipsește chiar și din sistemul comercial medical din Franța.

Substanța activă roxadustat, descoperită în proba Simonei, „prelevată în timpul US Open”, cum a relatat presa internațională, poartă numele comercial de Evrenzo, titrează gsp.ro.

În UE, a fost introdus în 2021, însă în România lipsește. Este o moleculă foarte puternică, care ajută organismul să producă hormonul EPO, pentru a combate cazurile de hipoxie, insuficientă oxigenare.

O echipă de jurnaliști ai GSP au întrebat, în farmacii din Nisa, de existența acestei substanțe.

CITEȘTE ȘI: Șoc în tenis: Simona Halep a fost declarată dopată la US Open 2022

„Aș dori să achiziționez o cutie de Evrenzo, o pot lua chiar și dacă nu am prescripția unui medic?” Farmaciștii ascultă cerința noastră, își verifică produsele disponibile, iar răspunsul lor e unul comun, spus fie în franceză, fie într-o engleză globalizată: produsul nu este disponibil deloc pe teritoriul Franței, titrează gspr.ro.

Nici în farmacia „internaționalizată”, situată în aeroportul din Nisa, nu e mai simplu. Un farmacist a căutat Evrenzo într-un catalog stufos și s-a întors tot cu un răspuns negativ.

„Medicamentul se prescrie în tratamentul pentru anemie, nu există aici, nu e vândut deloc în Franța. Și chiar dacă s-ar vinde, ați avea nevoie de o prescripție medicală specială din partea medicului”.

„E un medicament periculos, evitat, de ce nu se comercializează aici?”, au întrebat reporterii.
Farmacistul mai verifică o dată dacă masca îi acoperă în întregime nasul, apoi trece de la registrul gros din sertar la calculatorul de pe tejghea. Citește câteva dintre reacțiile adverse ale roxadustatului, apoi se înflăcărează brusc: „Chiar am văzut recent că un jucător de tenis a fost detectat pozitiv la medicamentul ăsta, e interzis la sportivi! Da, despre roxadustat era vorba”.

Roxadustat e interzis pentru un sportiv pentru că oferă un avantaj sensibil și atacă ceea ce WADA numește „dreptul fiecărui sportiv de a concura într-un mediu liber de dopaj”.

Fiind interzis atât în timpul competiției, cât și în cel al antrenamentelor, sportivii nu pot consuma niciodată roxadustat. Conform regulamentului WADA, e interzisă și posesia lui de către sportivi sau cei din staff.

Depistarea Simonei Halep cu roxadustat e o lovitură și pentru sistemul complex, de antrenament și management al sportivilor, conceput de Patrick Mouratoglou, care susține că, în 30 de ani de activitate, n-a avut niciun sportiv dopat.
Antrenorul nu a lămurit în nici un fel structura echipei Simonei Halep și nu a detaliat, până în acest moment, cine îi oferea acesteia medicamentele necesare sau întăritoarele de efort, mai relatează sursa citată.

Mai multe pe gspr.ro

CITEȘTE ȘI: Arbitru TAS: Ce opțiuni de apărare are Simona Halep în cazul de dopaj

Back To Top