Categorie: Sport

fortunaÎntr-un an şi jumătate, echipa finanţată de Radu Călin şi-a schimbat de trei ori terenul şi şi-a modificat denumirea o dată. Fosta Prahova Tomşani a jucat la Clinceni, apoi la Brazi şi, din acest retur de campionat, va evolua la Ploieşti, pe stadionul „Astra". În nocturnă, la Liga a III-a.

Pentru finanţatorul Radu Călin, efortul financiar merită. Fortuna îşi propune promovarea în liga secundă pe termen scurt. Dacă ăsta vi se pare un obiectiv îndrăzneţ, ascultaţi-l mai întâi pe preşedintele Virgil Munteanu. „Am înregistrat actele la Federaţia Română de Fotbal şi aşteptrăm un răspuns în scurt timp. Datoria noastră era să urmăm procedurile legale, să depunem dosarul cu 10 zile înaintea reînceperii campionatului. Aici vom juca în nocturnă, pe un stadion de Liga I. Până când vom ajunge în Champions League", a declarat, pentru APH, Virgil Munteanu.
Chiar dacă ultima afirmaţie ar putea fi primită cu zâmbetul pe buze, cert este faptul că şefii Fortunei au gânduri cât se poate de serioase şi-şi propun să ajungă, în scurt timp, în prima ligă. Şi, de acolo, cine ştie...
Pe lângă chiria stadionului deţinut de patronul Astrei Ioan Nicolae, plata utilităţilor, etc, mutarea jocurilor Fortunei la Ploieşti, în nocturnă, presupune şi alte cheltuieli. De exemplu, Fortuna este obligată să asigure, la solicitarea adversarelor, o noapte de cazare echipelor care vin de la mai mult de 100 de kilometri distanţă. În această situaţie se află FC Zagon (Covasna), Avântul Reghin (Mureş) şi Unirea Tărlungeni (Braşov).
La jumătatea campionatului, Fortuna Brazi ocupă locul al doilea în seria a VI-a şi are 21 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Unirea Tărlungeni.
Fortuna joacă în prima etapă a returului pe teren propriu, cu Unirea Câmpina. Dacă totul va fi în regulă, partida ar trebui programată vinerea viitoare, de la ora 18.00, pe stadionul Astra.

 

Back To Top