Categorie: Sport

bornescu lupPetrolul a încheiat campionatul pe locul al treilea după remiza nebună cu Gaz Metan Mediaş.

Ardelenii au deschis scorul prin Vitihno, în minutul 43, după o gafă a lui Yamissi. În repriza secundă, Geraldo a fost eliminat după două cartonaşe galbene, dar nu aici aveau să se oprească problemele lupilor.

Din minutul 64, lupii erau nevoiţi să joace în nouă, după ce şi Bornescu a fost eliminat, după o bătaie în toată regula cu Bawab. De altfel şi jucătorul Gazului a fost trimis la vestiare de arbitrul Sebastian Colţescu. Jocul a fost întrerupt minute bune, timp în care ambii tehnicieni ai Petrolului, Cosmin Contra şi Laurenţiu Roşu, au fost trimişi în tribună, iar "antrenor" a rămas Ovidiu Hoban! Cei doi petrolişti elimnaţi, Contra şi Roşu vor fi suspendaţi pentru finala Cupei României.

În superioritate numerică, Gazul a apărat avantajul minim, cu toată echipa în propria jumătate. Tot acolo s-a aflat şi Petrolul, cu excepţia lui Hamutovski, introdus de urgenţă în poartă.

Colţescu a acordat 11 minute de prelungire şi, în timpul adiţional, jucătorii medieşeni au văzut nu mai puţin de trei cartonaşe roşii. Mai întâi Todea pentru o intrare dură la Guilherme, apoi Zaharia şi Muth, la faza în care Petrolul a primit un penalti pentru un fault evident comis de ultimul în careu. A transformat fără emoţii Hamza, iar arbitrul a pus capăt meciului.

Lupii termină campionatul pe un excelent loc 3 în Liga I şi merg în Europa League. Tot acolo vin şi Pandurii care au încheiat, tot la egalitate, partida cu Astra, scor 1-1.
Astriştilor le rămâne acum să se roage pentru victoria Petrolului în Cupa României, pentru a mai prinde Europa şi de pe locul 4.

Back To Top