Categorie: Sport

capraEste oficial! Florian Walter a părăsit în această dimineaţă Petrolul. Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Petrolului este acţionarul majoritar Dan Capră.

 

Plecarea lui Walter de la club nu este chiar o surpriză. De altfel, în mai multe rânduri, omul de afaceri a părut că-şi pregăteşte terenul, prin declaraţiile oferite periodic. Ultima, chiar după meciul din finala Cupei, când a anunţat că se gândeşte dacă mai rămâne la Petrolul.

 

Ce înseamnă demisia lui Walter

În primul rând, renunţarea la funcţia de preşedinte al CA, preluată începând de astăzi (luni, 3 iunie), de Dan Capră, cel care deţinea, până acum, funcţia de director general.
Demisia lui Walter NU presupune şi încheierea contractului de publicitate pe care firma sa, Romprest, îl are cu FC Petrolul până în 2014.

Începând de astăzi, organigrama Petrolului este următoarea:
*Preşedinte al Consiliului de Administraţie – Dan Capră.
*Director General – Marius Bucuroiu.
*Director Executiv – Alexandru Crângu.
*Manager Sportiv – Marius Nicolae.
*Team Manager – Cristian Vlad.
Marius Nicolae a venit la Petrolul odată cu Walter, dar va rămâne la club.

Exclusiv APH. Dan Capră: Plecarea lui Walter nu influenţează lotul!

Contactat telefonic, acţionarul majoritar al Petrolului, Dan Capră, a prezentat situaţia din acest moment a clubului ploieştean.
„Plecarea lui Walter nu are implicaţii asupra lotului de jucători. Fotbaliştii sunt ai Petrolului. Dacă întrebaţi, nu poate decide plecarea unui jucător", a declarat, pentru APH, Dan Capră.

Vor fi, totuşi, schimbări majore în lot

Dan Capră anunţă însă că lotul va suferi modificări. „Sunt jucători care vor părăsi în mod sigur echipa. Cei care n-au dat randament, cei care au bifat foarte puţine minute, cei care ne-au creat probleme. Un caz pe care-l vom trata în mod special este cel al lui Povilas. Vom anunţa toate modificările în cadrul unei conferinţe de presă, în cursul zilelor următoare", a precizat preşedintele CA al Petrolului.
Povilas a trebuit învoit pentru că-şi programase nunta taman pe 1 iunie, neaşteptându-se, probabil, ca echipa sa să se califice. Fotbalişti precum Renan, Nazir şi, probabil, şi Gulaberto Mojica s-ar putea regăsi şi ei pe lista care ar cuprinde chiar şi anumiţi jucători din aşa-zisul „lot Walter" (deşi toţi jucătorii sunt ai Petrolului). Oficialii lupilor n-au dorit să discute dacă modificările îl vor viza şi pe portarul Mircea Bornescu, cel care a ratat finala pentru gestul necugetat de a-l muşca pe Bawab, în ultimul meci de campionat.

Dan Capră, despre Cupa României

Dan Capră a preluat acţiunile FC Petrolul în urmă cu un an şi patru luni. În această perioadă, Petrolul s-a salvat de la retrogradare în returul campionatului trecut şi, în sezonul recent încheiat, a terrminat pe loc de Europa League în campionat (locul 3) şi a câştigat Cupa României. Preşedintele CA al Petrolului a vorbit, pentru APH, despre performanţele obţinute de echipa ploieşteană.
„Este, într-adevăr, o mare bucurie pentru mine şi pentru noi toţi cei care iubim fotbalul în acest oraş. Uite că, în ciuda tuturor criticilor, tuturor cârcotaşilor, aceste obiective au fost îndeplinite fără ca noi, cei din conducere, să fim de nu ştiu câţi ani în fotbal sau să avem în club oameni îmbătrâniţi în fotbal. Am văzut tot felul de lucruri neplăcute.
Când am venit la Petrolul însă, am venit să fac treabă să fac tot ce-mi stă în puteri. S-a spus că am fost omul lui Walter şi câte şi mai câte inclusiv zilele trecute, în presă. Păi eu n-am mai avut şef din 90!", ne-a declarat Dan Capră.

Contra rămâne

Acţionarul Petrolului a declarat că antrenorul Cosmin Contra rămâne în funcţie. „Am discutat cu el, inclusiv duminică după-amiază, până să plece. Este în vacanţă, nu e nimic în neregulă, nu sunt semne că ar dori să plece", a precizat Dan Capră.

Back To Top