runa dagaz kenaz
Categorie: Timp liber
  • O zi bună, în care Dagaz ne îndrumă către fericire, succes, activitate, satisfacție, împlinire.
  • Kenaz ne oferă înțelepciune, vedere interioară, soluție la o problemă, creativitate, inspirație, iluminare.
  • Cuvântul zilei este echilibrul: interior și exterior.

Dagaz echilibrează masculinul, femininul și cele patru elemente. Face legătura la natura cerească a lumii. Simbolizează armonia cu mediul înconjurător și infinitul. Simbol al soarelui de primăvară ce determină creșterea și înflorirea, Dagaz reprezintă o dezvoltare favorabilă, pe deplin consimțită, însoțită de entuziasm și speranță. Este runa ce semnifică ziua, intrarea din întuneric în lumină. Pe de o parte, arată o înțelepciune fără vârstă și o transformare spirituală. Dagaz semnifică lumina care urmează întunericului, prosperitatea, mărirea, sănătatea recăpătată, triumful asupra situației potrivnice. Într-un mod lent, dar sigur, forțele noastre cresc, dorințele se clarifică, dar decisivă este, însă, propria noastră atitudine.

Kenaz este o rună deosebit de benefică, fiind un indicator al puterii, energiei și forței. Pentru popoarele nordice, Kenaz simboliza elementul foc și căldura inimii. Apariția ei într-un tiraj este de bun augu, indiferent de obstacolele și problemele cărora acesta trebuie să le facă față, runa indicând o protecție divină și o perioadă de serenitate, ce constituie un răgaz binevenit. În general, runa anunță o serie de întâmplări benefice, atât de natură materială, cât și spirituală, care ne vor deschide noi orizonturi și oportunități. Kenaz poate căpăta semnificația de act creator, atât în domeniul ideilor și al artei, cât și concret.

Astăzi, posibilitățile de rezolvare se înmulțesc și scot la lumină o altă fațetă a noastră, resurse lăuntrice necunoscute sau neexploatate până acum. Suntem anunțați că „noaptea succede ziua”, umbra începe să coboare și situațiile ce vi se păreau până acum confuze încep să devină mai clare. Totuși, Dagaz ne avertizează că eficiența zilei nu este la cote maxime și trebuie ori să avem răbdare, ori să amânăm acțiuni decisive pentru momente mai favorabile.

VEZI ȘI: RUNA MAGICĂ. Berkana și Hagalaz: O zi bună pentru creativitate și pentru împăcare în cazul unor conflicte

În tradiția scandinavă, Kenaz desemna o forță protectoare și era folosită pentru a conferi puteri magice, vitalitate și ca „port-bonheur”; era și un semn al victoriei. Runa indică o schimbare providențială, stăruință în bine, voință, protecție din partea unui prieten influent, fie la slujbă, fie în încercările existențiale prin care trecem. Creativitate, lumină, energie, poftă de viață: iată ce prevestește această rună. Avem o bună înțelegere a lumii și a universului care ne înconjoară și reușim să transmitem ideile noastre mai departe. Prezența acestei rune într-un tiraj cu semnificații benefice arată faptul că succesul ne este asigurat. Semnificația în ultima poziție: din acest moment suntem în siguranță, beneficiem pe deplin de sprijinul Providenței, indiferent de primejdiile din jur. Kenaz ne ajută în tratarea anxietății și depresiilor nervoase.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top