
Ingrediente
Pentru crustă: 1 cană migdale măcinate, 5 curmale fără sâmburi, puţină esenţă de vanilie sau un baton de vanilie
Pentru cremă: 1 cană nuci caju înmuiate în prealabil 3 ore, 1-2 linguri zeamă de lămâie, miere de albine, în funcţie de cât de dulce vrei crema, puţină esenţă de vanilie (opţional)
Pentru sos: 2 linguri miere de albine, 5 linguriţe de cacao, apă plată, în funcţie de consistenţa dorită.
Mod de preparare:
Se pun ingredientele pentru crustă în robotul de bucătărie şi se mixează pănă devin uşor lipicioase. Se tasează într-un recipient de plastic sau alt vas şi se pune la congelator până terminaţi de preparat crema.
Se pun ingredientele pentru cremă în blender şi se mixează până devin pastă. Se toarnă peste crustă.
Se pun în blender toate ingredientele pentru sosul de ciocolată, se mixează şi aşa se obţine deliciosul sos de ciocolată pe care îl turnaţi peste prăjitură.
Se lasă la frigider sau congelator.
Se poarte orna cu fructele dumneavoastră preferate.