Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber
corn-on-the-cobPorumbul (Zea mays ssp. mays, regional păpușoi, cucuruz) este o cereală originară din America Centrală cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră, reprezintă alături de grâu 80% din producția de cereale. Are tulpina înaltă și groasă, neramificată, care se numește popular "cocean", cu frunze lungi și ascuțite la vârf, aspre. Pe aceeași plantă se găsesc flori feminine și flori masculine pe aceeași tulpină. Florile masculine se găsesc în vârful tulpinii. Inflorescența este sub forma unui spic sau panicul. Florile feminine se găsesc la subsoara frunzelor.

Deși unele varietăți de porumb pot crește până la 7 metri în înălțime, porumbul comercial este cultivat la o înălțime maximă de 2,5 metri. Porumbul dulce este de obicei mai scurt decât varietățile de porumb de câmp.

Conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Magneziul, care este prezent în cantităţi mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului.

150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. Porumbul conţine de asemenea un anti – oxidant important şi anume vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.

Porumbul are efect împotriva stresului. Este bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are efect asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii.

Astăzi porumbul are o utilizare foarte variată în bucătărie. Din făina de porumb se coace pâine si prăjituri, precum şi se face polenta italiană. Este baza pentru tortillas mexicane – care la rândul lor reprezintă baza pentru tacos sau enchiladas. Se adaugă la salate, iar fierbinte se serveşte cu felurile de mâncare pe bază de carne. Se consumă şi sub forma pop-cornului sau corn flakes. Este utilizat la producţia bourbon-ului.

Indienii considerau porumbul ca o zeiţă a culturilor, împreună cu fasolea şi dovleacul. Si-a găsit în cultura lor mai multe utilizări:
• seminţele – ca hrană, pentru producerea uleiului, a alcoolului sau a bijuteriilor,
• frunzele – pentru umplerea saltelelor, fabricarea păpuşilor şi a mocasinilor,
• pentru morţi, ca parte a lucrurilor trimise către Ţara Vânătorii Veşnice.

Porumbul a fost adus de Cristofor Columb din America şi pe vremuri porumbul nu era la fel de popular ca în prezent ci se folosea doar pentru făină sau băutură.
Probabil că motivul principal pentru care mâncaţi porumb este că vă place gustul. Ar trebui să ştiţi şi că este foarte sănătos.

Ajută inima, mai ales vitamina E din compoziţia porumbului care reduce riscul apariţiei bolilor de inimă şi înlesneşte trecerea oxigenului în sânge.

Oferă energie si combate stresul. Compoziţia porumbului combate depunerea grăsimii şi revigorează organismul. Specialiştii afirmă că o cană de boabe de porumb consumată zilnic oferă o cantitate suficientă de vitamina B5 cât să combată oboseala acumulată de organism.

Scade nivelul colesterolului şi reduce apariţia cancerului de colon datorită fibrei de porumb.

Porumbul conţine foarte mulţi nutrienţi şi este bogat în vitamine care influenţează în mod pozitiv memoria.

Previne cancerul la plămâni datorită prezenţei unui carotenoid.

Combate probleme de vedere cu ajutorul antioxidanţiilor care împiedică îmbătrânirea rapidă a ochilor.

Nu trebuie să vă îngrijoraţi că-şi pierde din proprietăţi pentru că după fierbere porumbul îşi păstreză peste 60% din vitamine.

Pe de altă parte un consum moderat de porumb copt poate avea ca rezultat final scăderea în greutate.

Poate să creeze alergie dacă este consumat crud şi trebuie să fim precauţi când avem probleme de acest gen.
Back To Top