Categorie: Timp liber
jaluzeleEste greu să găsești un locșor răcoros în casă? Iată, în cele ce urmează, câteva trucuri la îndemâna oricui pentru menținerea unei temperaturi optime în locuință.

Închide geamurile și trage jaluzelele! Căldura din casă te determină să le deschizi, însă acest lucru înseamnă să permiți căldurii de afară să pătrundă în interiorul locuinței.
Ținând geamurile închise, temperatura din casă se va menține cu câteva grade mai jos decât cea de afară. Și este indicat să tragi jaluzelele astfel încât razele soarelui să nu aibă pe unde să pătrundă în interior.

Folosește cât mai puțin aragazul sau cuptorul. Aragazul pornit este o sursă de căldură. Oricum ideal ar fi să consumi cât mai multe legume în stare proaspătă. Dacă nu poți evita folosirea aragazului, încearcă să îl folosești seara, când temperaturile de afară scad.

Umiditatea din camera accentuează și mai mult temperaturile ridicate. Investește într-un dezumidificator care atrage o bună parte din umezeala din încăpere.
Dușurile fierbinți și îndelungate sunt și ele o sursă de căldură. Folosește apă călâie sau fă duș dimineața devreme ori seara, după apusul soarelui.

Folii non-reflexive pentru geamuri. Acestea folii resping lumina și o împiedică să pătrundă în casă.

Un echilibru termic optim se poate obține și cu foliile de protecție solară care se aplică pe geamuri. Cu ajutorul lor, temperatura in camera poate scădea cu 3 până la 7 grade Celsius.

Deschide geamurile după lăsarea întunericului. Dupa apusul soarelui si temperaturile de afara incep sa mai scada. Dacă poți dormi cu gemul deschis, este cu atat mai bine. Nu uita de plasa anti-țânțari!!!

draperieDraperii dense. Draperiile țin și ele căldura la distanță. Alege o draperie dintr-un material dens, prin care nu pătrunde lumina soarelui. Alege o culoare deschisă pentru draperie, pentru că nu atrage atât de multă căldură precum culorile închise.

Back To Top