
Ingrediente
300 g cartofi fierţi
150 g cârnaţi
200 g brânză telemea
4 ouă
300 g smântână
50 g caşcaval
2 ardei graşi
1 ceapă de apă
2 roşii
sare
piper
griş
ulei
Mod de preparare
Feliază cârnaţii și frige-i pe un grătar încins ori într-o tigaie teflonată (nu adăuga grăsime). Scoate-i într-un castron și ţine-i la cald. Feliază ardeiul gras și taie ceapa julien. Perpelește-le în vasul în care ai fript cârnaţii și pune-le în același castron.
Bate ouăle cu smântâna și adaugă brânza rasă. Potrivește de sare și piper. Unge cu ulei un vas de ceramică și pudrează-l cu griș.
Așază primul rând de cartofi tăiaţi cubuleţe, presară felii de cârnat și legume fripte. Adaugă o parte din compoziţia de smântână, pune restul de legume și cârnaţi și ce a rămas din amestecul de ouă. Așază deasupra un rând de roșii feliate subţire.
Presară cașcavalul ras și dă tava la cuptorul încins pentru 40-45 de minute. Servește-o alături de o salată proaspătă, iar dacă-ţi rămâne, pune-o la pachet, pentru a doua zi la serviciu.