Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Timp liber

lunaalbastraPasionaţii de astronomie vor avea parte, mâine, 31 august, de un fenomen pe cât de frumos pe atât de rar. Vineri seară, luna va atinge maximul a doua oară în ultimele 30 de zile, ultima lună plină fiind înregistratată pe data de 1 august.


Sintagma „lună albastră” este utilizată pentru descrierea fenomenului caracterizat de faptul că Luna plină apare de două ori în aceeaşi lună calendaristică. Denumirea provine de la rezultatul unei erori datorate astronomului James Hu Pruitt, care a folosit termenul de „Lună albastră” într-un articolul publicat în anul 1946, în paginile revistei „Sky&Telescope”. Publicaţia a recunoscut greşeala în 1999, iar astăzi este consacrată sintagma „lună plină”.

Probabilitatea ca o „lună albastră” să fie vizibilă pe cer în toată splendoarea ei este una foarte mică. Luna plină apare pe cer la 29 de zile, iar fenomenul unei „luni albastre” este posibil la 2 ani şi jumătate. Conform Daily Mail, următorul fenomen de acest gen va mai avea loc abia în 2015, pe 1 şi pe 31 iulie.

Fenomenul s-a petrecut ultima dată în luna martie a anului 2010.


Back To Top