Categorie: Timp liber
dulceata_de_prunePentru că zilele acestea prunele se găsesc în toate pieţele, în cantităţi apreciabile, vă oferim în cele ce urmează, modul de preparare a dulceţii de prune. Clasicul magiun mai poate aştepta câteva zile, nu-i aşa?

Ingrediente
1 kg prune,
1 kg zahăr,
150 ml apă,
zeamă de lămâie,
1pliculeţ zahăr vanilat.

Mod de preparare:
Se spală prunele, se îndepărtează codiţele şi se scot sâmburii.
În locul sâmburelui se poate introduce un miez de nucă.
Se pune apa şi zahărul la fiert şi se lasă până se formează un sirop gros.
Se adaugă prunele şi se lasă dulceaţa să fiarbă la foc mic, aproximativ 30-40 minute.
Când este aproape gata, se adaugă zeama de lămâie si zahărul vanilat.

Back To Top