Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

boli-de-stomac-936x198Indigestia este un termen general care descrie disconfortul resimţit la nivelul stomacului. Nu este o afecţiune în sine ci o serie de simptome, printre care balonarea sau greaţa. Chiar dacă indigestia este o problemă de sănătate frecventă, se poate manifesta diferit de la persoană la persoană.

Simptome: dureri abdominale, senzaţia de saturaţie în timpul şi după masă, arsuri stomacale, greaţă, balonare.


Indigestia nu este o problemă de sănătate gravă, însă trebuie să mergi la medic dacă disconfortul continuă mai mult de două săptămâni. Trebuie să mergi de urgenţă la medic dacă indigestia este acompaniată de pierderea apetitului alimentar, vomă cu sânge, scaune de culoare închisă sau îngălbenirea pielii şi a ochilor.


Cauzele indigestiei: mâncatul în exces, mâncatul prea repede, alimente bogate în grăsimi, alimentele condimentate, excesul de cofeină, alcool, ciocolată, băuturi carbogazoase, fumatul, stresul, medicamentele, inflamaţia pancreasului, ulcerele stomacale.

Cum să previi indigestia:

- mănâncă mai des şi mai puţin

- mestecă alimentele încet

- evită consumul de alimente care favorizează indigestia

- menţine o greutate corporală sănătoasă

- fă mişcare

- relaxează-te

- odihneşte-te suficient

- discută cu medicul despre efectele secundare ale medicamentelor.

Remedii:

Portocala - relaxează sistemul digestiv si oferă nutrienţi importanţi.
Cardamomul - relaxează organele şi stimulează digestia. Pentru rezultate optime, prepară o pastă din cardamom, ghimbir ras, cuisoare şi coriandru.
Pentru a preveni indigestia, înainte de masă bea un pahar de apă în care ai stors zeama de la o lămâie. Poţi folosi şi oţet de mere.
Tot pentru indigestie, bea la fiecare 4 ore un pahar cu apă în care ai amestecat 2 - 3 picături de esenţă de mentă. Ceaiul de mentă previne arsurile stomacale şi stimulează digestia.
Pentru prevenirea şi tratarea indigestiei prepară o pastă din busuioc, sare de mare şi piper negru. Urmează această cură timp de o săptămână pentru refacerea totală a stomacului.
După o masă consistentă poţi să bei o cană cu ceai de mentă, zmeură sau mure.
Pentru ameliorarea imediată a simptomelor indigestiei bea un pahar de apă în care ai amestecat o linguriţă de bicarbonat de sodiu.


Back To Top