Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

pisica2Estru - perioada în care pisica femelă este fertilă; în acest timp ea va accepta să fie curtată de masculi şi va suferi o serie de schimbări comportamentale.

O femelă tânară intră pentru prima oară în călduri pe la vârsta de 5-6 luni. În funcţie de rasă, acest reper se poate modifica. Hrana şi condiţiile de creştere influenţează de asemenea momentul primelor călduri.
Generalizand, putem spune că pisica intră în călduri de două ori pe an. Estrul le este influenţat de durata zilei şi a nopţii, temperatură. Primele călduri se produc în primăvară, lunile martie-aprilie, iar următorul ciclu poate fi oricând în lunile de vară.
La pisicile ţinute în casă, cu temperatură şi condiţii de mediu relativ constante, estrul nu mai respectă întocmai acest orar. Pisica de interior poate intra în perioada fertilă oricând.

Un estru durează aproximativ 7-10 zile, perioadă în care pisica se manifestă vocal şi comportamental. La pisici ovulaţia are loc în momentul în care se produce raportul sexual.
Dacă are loc fecundaţia atunci căldurile nu durează mai mult de 4 zile, iar pisica va fi gestantă. Dacă nu are loc fecundaţia, atunci căldurile se vor repeta după 16- 20 de zile. Astfel o pisică care nu se împerechează intră lunar în călduri, situaţie nefavorabilă pentru sănătatea felinei. Acesta este un argument puternic în favoarea sterilizării.
După naştere pisica poate intra destul de repede în călduri, la 4-5 săptămâni. Astfel o pisică ce încă mai alăptează poate fi gestantă cu o altă serie de pui.

pisici multeLa pisici caldurile pot fi mai greu de recunoscut decat la caini. Unele pisici nu prezintă nici unele din semnele de mai jos:
- pisica devine mai afectuoasă decat de obicei;
- se tăvăleşte pe jos lasciv;
- îşi freacă posteriorul, capul şi gâtul de obiectele din jur;
- începe să miaune lung şi puternic;
- adoptă o poziţie de împerechere: posteriorul în sus, se balansează lent dintr-o parte într-alta, se culcă pe membrele anterioare;
- îşi linge organele genital;
- Nu mai are poftă de mâncare;
- devine mai agitată şi încearcă să evadeze în exterior;
- marchează suprafeţele, pentru a semnala maşculilor disponibilitatea ei pentru împerechere.

Sterilizarea
Pisicile care nu sunt lăsate se să împerecheze, intră în călduri frecvent, fapt ce le predispune la numeroase afecţiuni.
O pisică în călduri este o povara şi pentru familie, care va trebui să facă faţă comportamentului alterat şi zgomotelor, dar şi ale masculilor veniţi să o curteze. Daca nu aveţi o pisică de rasă, valoroasă genetic, sau dacă nu doriţi să se înmulţească necontrolat, cea mai bună soluţie este sterilizarea, atât pentru pisică cât şi pentru familia în casa căreia trăieşte.
Sterilizaţi pisica înainte să intre în primele călduri sau oricând mai târziu în viaţă. Este o procedură nedureroasă, sigură, iar pisica se recuperează uşor în câteva zile.

Back To Top