Categorie: Timp liber

a1Celulita este o afecțiune cu care se luptă foarte multe femei. Nu se cunosc cu exactitate cauzele și nici nu există un tratament garantat care să dea rezultate la toate persoanele afectate.
Cele mai multe femei care s-au luptat cu celulita au ajuns la concluzia că dieta şi sportul sunt aliați foarte importanţi. Atunci când te hotărăşti să porneşti războiul împotriva celulitei, aprovizionează-te cu legume și fructe.

Culoarea morcovului este dată de beta-caroten, o substanţă pe care corpul tău o transformă în vitamina A. Bogat în fibre dietetice, antioxidanţi şi minerale, morcovul ajută organismul în lupta cu celulele adipoase. De asemenea morcovul conţine şi mult potasiu, vitamina C şi B6, acid folic, magneziu. Aşa că... ronţăie morcovi!

Spanacul este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat proaspăt, gătit la aburi sau fiert foarte puțin. De asemenea, este o bogată sursă de vitamina A, luteină (un antioxidant foarte important), vitamina C, E, K şi magneziu. Conține și vitamina B9 și acid folic, care ajută organismul să regenereze celulele, deci să scapi de celulită.

Roșiile sunt bogate în antioxidanţi care ajută corpul să dizolve. Licopenul, un puternic antioxidant din această legumă, protejează celulele de distrugere prin oxidare, previne bolile de inimă şi cancerul. Este recomandat consumul ketchup-ului de calitate, deoarece și acesta are un conţinut bogat în licopen. S-a dovedit științific că roşiile sub formă de pastă au capacitatea de a proteja pielea de ultraviolete şi de a stimula producţia de colagen. Pielea rămâne elastică, fermă şi celulita va fi mult mai puţin vizibilă.

Ananas este un fruct care te ajută în lupta cu celulita. Acest fruct conține o enzimă numit bromelină și de aceea, ananasul proaspăt are un efect antiinflamator. Celulita s diminuează vizibil atunci când inflamaţiile din organism sunt diminuate. Nu ezita să mănânci cât mai mult ananas proaspăt.

Cu siguranță știi că dacă vrei să scapi de celulită trebuie să bei lichide. Ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele, iar ceaiul din codițe de cireșe are un efect diuretic şi proprietăţi depurative. Aceste ceaiuri ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi a depozitelor de grăsime.

Back To Top