Durerile de burtă ale copiilor, cauzate de indigestii, enterocolite sau deranjări la stomac, sunt printre cele mai frecvente afecţiuni ale copilăriei şi dau de multe ori bătăi de cap părinţilor. Iata o serie de remedii naturiste simple, care se pot găsi în orice casă.
Primul şi cel mai la îndemână remediu este apa. Oferă-i copilului apă! Consumul treptat al unui pahar cu apă ajută la calmarea durerilor abdominale, cauzate de deranjul la stomac.
Atunci când copilul bea treptat apă, cu înghiţituri mici, până când goleşte un pahar, acidul gastric acumulat este diluat şi neutralizat.
O sticluţă plină cu apă caldă plasată la nivelul stomacului poate face minuni pentru burtica "deranjată". Caldura creşte fluxul sanguin de la suprafaţa pielii şi reduce durerile provenite de la stomac. Aceasta trebuie plasată pe burtică atunci când copilul stă în şezut sau întins în pat.
Iaurtul este un aliment, dar şi un remediu naturist minune pentru diminuarea durerilor de burtică la copii. Ajută la calmarea durerilor din stomac, deoarece conţine culturi vii şi active, care ajută la îndepărtarea bacteriilor nocive, care cauzează infecţii şi crampe sau discomfort.
ATENŢIE! Iaurtul este şi un laxativ natural, de aceea nu este indicat în cazul afecţiunilor care se manifestă cu diaree.
Muşeţelul este o plantă recomandată în problemele digestive uşoare la copii. Cu proprietăţile sale antiinflamatorii şi calmante contribuie la o ameliorare rapidă a disconfortului abdominal.
Trebuie să ai în casă ceai de muşeţel la pliculeţe!
Fă-i micuţului tău o cană de ceai, în care pui un singur de pliculeţ, în apă fierbinte, şi apoi lasă-l la infuzat.
Menta este una dintre cele mai indicate plante în problemele de stomac. Are un efect calmant asupra muşchilor stomacului, ajuta şi bila să funcţioneze normal, ceea ce duce la îmbunătăţirea digestiei. Ceaiul de mentă este cel mai eficient, dar dacă nu este pe placul copilului, apelează la bombonelele care o conţin.
Ghimbirul şi-a dovedit eficacitatea în multe problem digestive, printre care şi în calmarea crampelor abdominale şi disconfortului cauzate de colici, dispepsie şi spasme.
Condiţia pentru ca acest remediu naturist să fie eficace este ca simptomele să nu fie însoţite de febră. În cazul acesta poţi să îi administrezi copilului, de două ori pe zi, un amestec dintr-un sfert de linguriţă de suc concentrat de ghimbir amestecat cu jumătate de linguriţă de miere.
Cu proprietăţile ei antibacteriene, mierea este unul dintre cele mai indicate tratamente naturiste ale crampelor abdominale. De asemenea contribuie şi la producţia bilei din ficat, ajutând şi mai mult digestia.