Categorie: Timp liber

targ-sinaiaÎncepând de vineri, 22 februarie, până duminică, 24 februarie inclusiv, Târgul cu Bunătăţi se va deschide în zona pasajului magazinului Winmarkt, pentru o sesiune de turism culinar! Producătorii din târg, veniţi din toate colţurile ţării, vin cu cele mai inedite bunătăţi, pentru toate gusturile. Nelipsite de la orice târg sunt brânzeturile rafinate, cu chimen, cu ardei sau cu busuioc, aduse din Braşov şi Bistriţa, şi brânză de bivoliţa, celebră pentru gustul ei special. Iubitorii de preparate din carne îşi vor satisface toate poftele, pentru că au de unde alege, dintre slană, cârnăciori de oaie, curcan copt, păstrămioară de oaie şi de vită, cremvursti de curcan şi pate de ficat.

Surprizele constau în delicioasa zacuscă de peşte de Bucovina, în ineditele dulceţuri de ardei iute sau de dovlecei verzi (dulceaţa ţăranului), aduse cu drag din Dâmboviţa, dar şi în specialităţile de peste hotare: brânză Gouda tânără, maturată, extramaturată, bătrână, cu urzică şi usturoi, brânză cu ardei, arpagic, sambal, toate din Olanda, prosciuto crudo, file de anşoa, pastă de măsline, de ardei iuţi, ardei iuţi umpluţi cu brânză, anghinare murată, măsline, brânză de capră măturată, salam cu trufe şi brânză – minunatele produse italiene.

Iar pentru că duminică sărbătorim Dragobetele şi nu am uitat de persoanele îndrăgostite, le punem la dispoziţie minunatele dulciuri româneşti, care se pot transforma în cadoul perfect pentru persoana iubită. Turtă dulce, ciocolată de casă, halviţă, miere, dulceţuri şi şerbeturi preparate cu dragoste de abia aşteaptă să vă îndulcească! Iar domnii poate prefera un cadou sub formă de vin alb, roşu sau roze de Jariştea.

Back To Top