Categorie: Timp liber

bagheta-umplutaCând nu mai ştii ce să găteşti, încearcă bagheta umplută cu legume!

Ingrediente:
-ulei
-1 legătură de pătrunjel
-1 varză murată
-1 ceapă
-3 morcovi
-piper
-sare
Pentru aluat:
-1 drojdie
-50 ml ulei
-100 ml apă
-1 zahăr
-300 g făină
-sare

Mod de preparare
Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduţă și ulei. Lasă-l la rece timp de 30 de minute, apoi întinde o foaie de 1 cm grosime.
Taie ceapa mărunt și călește-o în ulei. Adaugă varza murată tocată fideluţă și scursă. Lasă amestecul pe foc să se înăbușe. Potriveşte de sare și, din când în când, adaugă un pic de apă călduţă. Adaugă morcovul ras, puţin piper și cimbru şi lasă câteva minute pe foc. La sfârşitadaugă verdeaţa tocată fin.
Pune umplutura răcorită pe aluatul întins foaie. Ridică-i marginile astfel încât să acoperi o parte din umplutură. Pune-o cu grijă într-o tavă unsă și tapetată cu făină.
Dă la cuptor, la foc moderat, pentru 45 de minute.

Back To Top