Categorie: Timp liber

terapia culorilorCulorile pot afecta emoţiile şi starea de spirit. Albastru, de exemplu, este odihnitor. Roşu tinde să stimuleze creşterea tensiunii sanguine şi să producă o stare de agitaţie pentru că determină secretarea adrenalinei în organism.
Alegerea culorii în funcţie de starea de spirit este foarte importantă.
Afla care este efectul fiecărei culori asupra psihicului şi stării emotionale, apoi utilizeaz-o în funcţie de ceea ce simţi. Expunerea la diverse culori se poate face îmbrăcând haine colorate sau decorându-ţi casa cu obiecte de anumite culori.

O metodă interesantă de a trata cu ajutorul culorilor este aceea de a folosi o veioză care permite modificarea culorii ce va fi difuzată în camera respectivă. Poţi realiza un astfel de sidpozitiv folosind o veioză căreia să-i schimbi abajurul în funcţie de culoarea pe care o doreşti în cameră.
Culoarea pereţilor casei tale au o influenţă foarte mare asupra modului în care te relaxezi, dormi sau te simţi. Specialiştii recomandă ca pentru dormitor să alegă nuanţe de verde sau albastru pentru că acestea sunt culori relaxante. Pentru living cel mai bine este să foloseşti nuanţe pastelate de portocaliu sau galben, culori calde care inviorează.

Cum acţionează culorile
Portocaliu stimulează energia emoţională, fizică, îmbunătăţeşte starea de spirit.
Indigoul calmează furia, scade tensiunea sanguină provocată de stress.
Albastru stimulează scăderea presiunii sanguine, calmează persoanele agitate si este cunoscut faptul că un dormitor ai cărui pereţi sunt coloraţi în nuanţe de albastru este liniştitor.
Galben stimulează claritatea în gândire, autoconntrolul, optimismul, puterea interioară.
Turcoazul creşte rezistenţa emotională, îmbunătăţirea imunităţii şi pentru a te proteja de influenţele şi cerinţele altora.
Verdele este culoarea prospeţimii, regenerării şi dezvoltării, o culoare calmantă ce ajută la reducerea anxietăţii şi a tensiunii.

Back To Top