Granola preparată în casă este un mic dejun delicios şi sănătos pentru întreaga familie.
Ingrediente:
500 g fulgi de ovăz,
150 g germeni de grâu,
200 g miez de nucă tocat (sau migdale),
50 g susan,
o lingură zahăr brun,
1 linguriţă scorţişoară,
Un praf de sare,
50 ml ulei vegetal,
100 g miere,
100 ml apă,
100 g fructe uscate – după preferinţă.
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 300 C.
Într-un bol mare amestecaţi fulgii de ovăz, germenii de grâu, zahărul brun, scorţişoara şi sarea. Faceţi o adâncitură în mijlocul amestecului şi adăugaţi uleiul, mierea şi apa.
Frământaţi amestecul până se omogenizează, apoi împrăştiaţi-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceţi granola până se rumeneşte (timp 40 minute), amestecând din 10 în 10 minute.
Lăsaţi granola să se răcească complet apoi adăugaţi fructele uscate.