Categorie: Timp liber

chiftelute din piure de cartofiO idee exelentă pentru completarea unui meniu, un preparat rapid, uşor de făcut şi foarte gustos, pentru oricare zi a săptămânii!

Ingrediente:
500 g cartofi,
4-5 linguri cu făină,
pesmet,
30 g margarină,
sare, piper, vegeta,
1/2 legătură pătrunjel,
2 căţei de usturoi,
4 -5 ciuperci proaspete.

Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert în apă cu sare. De îndată ce s-au fiert, cartofii se scurg de apă şi se mixează cu făina, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, margarină, sare, piper, vegeta, ciupercile tocate mărunt şi 2-3 linguri pesmet. Trebuie să rezulte o pastă groasă. Dacă nu s-a legat bine mai adăugăm pesmet.
Cu mânile ude se formează chifteluţele care se trec prin pesmet, apoi se rumenesc în ulei încins.
De asemenea, aceste chifteluţe se pot aşeza într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet, şi se poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.

Back To Top