Categorie: Timp liber

briose sarateÎncercaţi această "formulă" de brioşe sărate pe care, cu siguranţă, toată familia le va aprecia.

Ingrediente:
2 căni cu făină,
1 lingură cu praf de copt,
1 cană cu mozzarella,
300 g cu şuncă afumată,
1 ceapa mică,
2 roşii,
1/2 cană cu lapte,
1 ou,
50 g măsline verzi,
100 g bacon,
ulei,
boia,
oregano.

Mod de preparare
Puneţi într-un castron făina, praful de copt şi sarea şi amestecă-le.
Adăugaţi mozzarella, ceapa, roşiile şi şunca, toate tăiate foarte fin. Amestecaţi uşor, ca să nu se sfărâme prea tare.
Bateţi oul şi subţiaţi-l cu apă până obţineţi o cană de lichid, apoi combinaţi acest lichid cu laptele. Turnaţi amestecul astfel obţinut peste compoziţia de ingrediente uscate şi amestecaţi.
Ungeţi cu ulei formele de brioşe (sau puteţi folosi alte forme) şi tapetaţi-le cu un amestec de boia, iute şi dulce, şi oregano pisat.
Turnaţi din compoziţie cât să umpleţi fiecare formă pe jumătate. Puteţi orna cu măsline şi bacon tăiate felii subţiri.
Daţi la cuptor până ce brioşele cresc suficient şi devin aurii.
Serviţi cu sos de roşii, ceapă şi busuioc.

Back To Top