Categorie: Timp liber

prajitura cu miereO prăjitură pufoasă şi sănătoasă pentru ziua de vineri, uşor de preparat, pe placul tuturor...

Ingrediente:
110 g unt moale fără sare,
110 g de zahăr brun topit,
2 ouă mari,
110 g miere plus o lingură,
225 g făină,
1/2 linguriţă de praf de copt.

Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Se unge o tavă dreptunghiulara de 25 cm x 15 cm.
Untul şi zahărul se bat într-un castron mare până când capată o consistenţă cremoasă. Se adaugă ouăle şi 110 g de miere.
Se adaugă făina şi praful de copt cu o lingură, amestecând bine.
Se răstoarnă amestecul în tava unsă şi se nivelează cu un cutit.
Se coace prăjitura timp de 25-30 minute până când devine aurie şi centrul revine când este apăsat.
Se lasă la racit în tavă încă 5 minute, apoi se răstoarnă pe un grătar de răcit.
Se pune o lingură de miere într-o vas termorezistent şi se încălzeşte 2-3 secunde până când se lichefiază.
Se unge prăjitura cu mierea lichefiată si se lasă să se răcească complet, apoi se taie astfel înât să se obţină circa 30 de bucăţi triunghiulare.

Back To Top