Categorie: Timp liber

aperitivAperitivul cu legume şi leurdă poate fi servit atât ca aperitiv cat şi ca gustare. Este aromat, consistent şi foarte sănătos.

Ingrediente
4 ouă
4 linguri de făină
200g ciuperci
200g dovlecel
1 legătură de leurdă
2 ardei graşi, de diferite culori
seminţe de in
sare şi piper

Mod de preparare
Legumele se spală şi se taie felii.
Dovlecelul se lasă la scurs presărat cu sare, să iasă apa din el.
Leurda se toacă.
Ciupercile tăiate bucăţi se călesc în puţin ulei de măsline cu sare şi piper.
Albuşurile se bat spumă, după care se adaugă câte 1 gălbenuş.
Se adaugă şi făina amestecată cu sare, după care se adaugă restul legumelor.
Se amestecă uşor, până la omogenizare.
Amestecul astfel obţinut se pune într-o tavă - rotundă (ca pentru tort) sau dreptunghiulră (ca pentru cheg) - tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra se presară seminţele de in, şi se dă la cuptor pentru 25-30 de minute.
Se feliază după ce s-a răcit.

Back To Top