Categorie: Timp liber

carne-de-vita-cu-mazare-si-ciuperciO mâncare consistentă şi deosebit de aromată, având în vedere simplitatea ingredientelor....

Ingrediente:
500 g. carne de vită
200 g. ciuperci din conservă
200 g mazăre congelată
100 ml. vin roşu
200 ml supă de legume (cub knorr+apa)
1 ceapă tăiată mărunt
3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
2 linguri amidon (sau făină)
4 linguri ulei
1 lingură zahăr
sare, piper, măghiran, mărar.

Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, apoi presăraţi cu sare şi piper.
Puneți uleiul într-o cratiță, adăugați cățeii de usturoi, apoi după1-2 minute îi aruncați.
Adăugați carnea, ceapa și supa de legume, lăsați să fiarbă până ce carnea este moale.
Separat amestecați amidonul, zaharul, vinul, zeama de lămâie, măghiranul și 100 ml apă.
Când carnea este aproape fiartă, adaugați ciupercile, mazărea și amestecul de vin, potriviți de sare și piper și mai lăsați pe foc 10-15 minute.
La sfârșit presărați mărar și acoperiți cu un capac.

Back To Top