Categorie: Timp liber

pisic 1Dacă te gândești să cedezi rugăminților, mai mult sau mai puțin disperate ale celorlați membri ai familiei și să aduci acasă o pisică, e cazul să te gândești de două ori! Nu întotdeauna este momentul potrivit.
Indiferent cât de drăguț este ghemul pufos pe care vrei să-l iei casă, nu te lăsa condus(ă) de sentimente.


O pisică, ca de altfel orice altă creatură care se poate înscrie în categoria atât de generală a animalelor de companie, are dreptul la îngrijiri speciale și multă atenție. Nevoile unei pisici trebuie luate în calcul atunci când planifici anumite evenimente.

Sărbătorile de peste an, Crăciun sau Paște, nu sunt un moment bun să aduci o pisică acasă. Stresul ș agitația specifice perioadei, persoanele străine care se perindă prin casă, dar și persoanele care încearcă să o manevreze sunt extrem de dificil de acceptat pentru o pisică.
Pisica este un animal căruia îi place mai mult să doarmă în colțul său. Pisica este o ființă care are nevoie de o perioadă în care să se obișnuiască cu noua familie, iar agitația din casă, specifică perioadei, o va stresa.

pisicDacă plănuiți să mergeți în vacanță, amânați adoptarea unei pisici până cand vă întoarceți! Imediat după adopție, nu e momentul să o lăsați singură în casă. Și nici nu îi place să călătorească.

Dacă au loc evenimente importante în viața familiei (schimbarea locului de muncă, un deces, sau trebuie să vă mutați) amânați aducerea unei pisici în casă.

În general este bine ca toți membrii familiei să fie de acord că sunt dispuși să primească în casă un animal. Atenție la alergii și țineți cont că trebuie ca întotdeauna să fie cineva dispus să aiba grijă de pisoi.

Bugetul familiei poate suporta nevoile pisicii? Mâncarea pisicii, vizitele la veterinar și diversele vaccinuri costă.

Chiar dacă există destul spațiu în casa pentru a ține și un animal, întreabă-te și dacă ai timp pentru el. Pisica este un animal pretențios și doritor de companie, are nevoie de un program regulat și să se simtă iubită. Persoanele care au un program încărcat vor neglija animalul iar acesta va ajunge să fie deprimat.

Back To Top