Categorie: Timp liber

CAINE SOMNOROSCei mai mulţi proprietari de câini se confruntă cu problema părului care se aşează pe haine, pe mobilă sau pe pardoseală.
În cele ce urmează noi propunem câteva soluţii, la îndemâna oricui, de a scăpa de părul câinelui care pare a se împrăştia în toată casa.
În primul rând cumpără o perie potrivită tipului de blană pe care îl are câinele tău. Trebuie să începi periajul câinelui încă din primele săptămâni de viaţă. Puiul se va obişnui cu această operaţiune, va sta cuminte la periat şi va avea parte cu această ocazie şi de masaj.
Băile regulate (specialiştii recomandă baia cam odată la 2 luni) ajută la îndepărtatrea părului în exces, a firelor moarte şi a prafului (praful se depune în urma plimbărilor zilnice).
O altă metodă, oarecum ciudată, ar fi să aspiri câinele! Foloseşti peria cea mică a aspiratorului (aceea care oricum a fost creată pentru aspirarea părului!) şi poterea de aspiraţie cea mai mică. Desigur şi asta acestă operaţiune ar trebui începută tot de la o vârstă fragedă a câinelui, ca să se poată obişnui cu zgomotul şi cu senzaţia.
Ai mânuşi pentru menaj din cauciuc? Pune-le în mâini, udă-le şi trece-ţi mânile astfel înmănuşate peste suprafaţa pe care vrei să o cureţi. Sau, dacă nu îţi permiţi să cumperi rolele speciale pentru îndepărtatrea părului de animale, poţi folosi bandă lată de scotch pe care o treci peste suprafaţa pe care vrei să o cureţi.
Foloseşe cuverturi speciale pentru spaţiul unde doarme câinele. Chiar dacă are cuşcă sau culcuş, acoperă canapeaua (dacă există una în încăperea respectivă), sau scaunele, cu pleduri pe care le poţi spăla ori de câte ori crezi că este nevoie.
Pe mochetă poţi presăra bicarbonat de sodiu, laşi să acţioneze câteva minute apoi treci cu aspiratorul de praf. Sau poţi încerca „perierea" mochetei cu zimţii unei pânze de bomfaier.

Back To Top