Categorie: Timp liber

prafÎntr-o casă sunt multe zone şi multe lucruri care se curăţă greu. Dar indiferent cât de murdare sunt sau greu ajungi în anumite locuri, nu poţi să afirmi că ai făcut curăţenie dacă le eviţi sau le amâni. Iata cum poţi lupta cu praful şi mizeriile invizibile la prima vedere.

Când resturile de mâncare se scurg din sacul de gunoi în coş fermentează, formează cruste şi creşte mucegaiul (mediul perfectpentru dezvoltarea bacteriilor şi răspândirea unui miros îngrozitor). Mucegaiul poate ajunge în aer şi poate să declanşeze alergii.
Spălaţi bine recipientul după fiecare golire a gunoiului sau de câte ori simţiţi un miros urât.

Sacul de la aspirator trebuie curăţat des pentru că, chiar dacă este pe jumătate plin, aparatul îşi pierde din puterea de aspirare. În cazul în care ai copii sau animale în casă trebuie să schimbi sau să cureţi sacul măcar o dată la două luni, deşi indicat ar fi să o faci mult mai des.

Trebuie să cureţi bucăţile de pâine rămase înăuntru toasterului din două motive: în primul rând pentru că înseamnă mizerie şi în al doilea rând pentru că pot lua foc.
Curăţă toasterul cel puţin o dată pe lună, sau chiar mai des dacă îl foloseşti zilnic.

Filtrele aparatului de aer condiţionat sunt un mediu propice pentru acumularea prafului şi înmulţirea alergenilor. Excesul de praf face ca sistemul de răcire/încălzire să funcţioneze mai greu. Este suficient dacă le cureţi de două ori pe an.

Sub frigider şi în spatele lui se poate strange foarte mult praf. Rezultă o funcţionare neadecvată a aparatului. Praful de sub frigider, în combinaţie cu umezeala pătează podeaua din bucătărie, aşa că er fi indicat să faci curăţenie măcar de două ori pe an.

Back To Top