Categorie: Timp liber

negresa de post glazurataIată o prăjitură absolut delicioasă, de post, fără ouă sau unt. Nu credeţi? Preparaţi-o!!! Ingrediente:
Pentru blat:
2 căni făină,
1 cană apă,
1 cană zahăr,
3 linguri margarină topită(pentru prăjituri),
3 linguri gem,
1 lingură cacao,
1 plic praf de copt,
1 linguriţă esenţă de rom.
Pentru glazură:
4 linguri apă,
4 linguri zahăr,
2 linguri cacao,
125g margarină (pentru prăjituri).

Mod de preparare:
Se frământă toate ingredientele până devine o compoziţie omogenă, care se toarnă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi se dă cuptor 25-30 minute.
Între timp pregătţi glazura: se fierbe apa cu zahărul şi cacaua, se adaugă margarina şi esenţa de rom. Când blatul s-a copt se toarnă glazura fierbinte.

Back To Top