Categorie: Timp liber

accident domesticMulte accidente se întâmplă exact acolo unde nimeni nu se gândeşte că s-ar putea întâmpla: alunecatul pe gresie, în cadă, pe scări, electrocutarea, arsurile sau incendiile sunt tot atâtea motive care ar trebui să vă convingă că amenajarile interioare de calitate sunt absolute necesare dacă doriţi ca accidentele domestice să fie evitate.
Aparatele electrocasnice pe care le folosiţi zi de zi nu trebuie să stea în priză permanent. Chair dacă nu sunt pornite, faptul că sunt lampa de vegheconenctate la reţeaua electric reprezintă un potenţial de electrocutare. Nu introduceţi mai multe aparate electrocasnice în acelaşi prelungitor – reţeaua se poate suprasolicita şi aşa apare un scurtcircuit. Eveţi grijă ca aparatele electrocasnice să nu fie la îndemâna copiilor şi explicaţi-le că este periculor să umble la ele.
Pentru a preveni accidentările în baie ar fi bine ca în apropierea duşului să fie montate elemente de sprijin de care vă puteţi prinde. De asemenea, lângă vasul WC-ului ar fi indicat să montaţi un astfel de punct de sprijin. Pentru băi este indicată gresia cu striaţii, sau daca nu există această posibilitate, foarte indicate sunt covoraşele antiderapante.
Nu lăsaţi niciodată copilul singur în baie.
Multe din accidentele domestice se petrec pe timpul nopţii. Speciliştii susţin că, pentru a le evita, cel mai bine este sa instalaţi pe holuri sau pe scări, in baie sau bucătărie, lampi de veghe pe care să le porniţi când mergeţi la culcare. Lampile de veghe sunt dotari absolut necesare dacă aveţi copil mic - în camera lui trebuie să existe o lumină de veghe pentru a fi siguri că nu se loveşte dacă se trezeşte peste noapte.
copil cataratPentru a preveni incendiile, nu ţineţi niciodată lângă aragaz cârpe, lavete, prosoape, mănuşile de protecţie etc. Nu aşezaţi aragazul pe postament sau orice alt suport de pe care ar putea să cadă. Când gătiţi este indicat să utilizaţi ochiurile din spate, pentru a preveni accidentele nefericite în cazul în care nu manevraţi cu atenţie oala care se poate răsturna.
Dacă aveţi bibliotecă sau rafturi în debara, în garaj, sau pe balcon asiguraţi-vă că sunt bine ancorate de perete. Ele pot să cadă, mai ales dacă sunt supraîncărcate. În plus copiii îşi pot încerca talentele de alpinişti şi o bibliotecă, sau un raft, care nu sunt bine prinse în perete pot fi un real pericol pentru sănătatea şi chiar pentru viaţa lui.

Back To Top