Categorie: Timp liber

vin si mancare 2Este esențial ca vinul si mancarea să fie respectate și să se completeze reciproc: o mâncare bună evidențiază aspectele complexe ale unui vin și invers. O combinatie de bună se obține atunci când vinul evidențiaza un aspect al mâncării, iar mâncarea subliniază o calitate a vinului. Ce cu ce merge?
Carnea de vită se asociază cu vinurile roșii seci de genul.
Carnea de porc merge combinată cu cu vinurile seci, roșii.
Friptura de miel se combină de regula cu vinurile roșii seci.
Carnea de pui se asociază de obicei cu vinuri albe seci sau demiseci.
Curcanul la cuptor se servește cu un vin roșu sec.
Vânatul aproape întotdeauna se combină cu un vin roșu sec.
Peștele se asociază întotdeauna cu vinurile albe, de regulă seci.
Fructele de mare sunt însoțite de vinuri albe seci.
Tocănițele merg cu vinurile seci, roșii:.
Caviarul se asociază cu șampania.
Varza acră cu afumătură: vin alb sec.
Gulaș: vin roșu sec.
Iahnie de fasole: roșu sec.
Lasagna: vin roșu sec.
Spaghete bologneze: roșu sec.
Paste primavera: alb sec.
Paste carbonara: alb sec.
Pizza: roșu sec.
Preparate pe bază de ouă: vin spumant.
Deserturile se asociază de regula cu vinurile dulci albe sau roze.
Brânzeturile se servesc de regulă cu vinurile albe seci, dar și dulci.

Back To Top