Categorie: Timp liber

furniciAi furnici în casă? E cazul să iei măsuri! În cele ce urmează îți prezentăm câțiva pași, ușor de urmat, pentru a le alunga din casa ta.

Trebuie să cauti orificiile sau spațiile pe unde se strecoară furnicile în casa ta! Astupă-le! Cea mai puțin toxică soluție este siliconul.
Nu lăsa pe masă, sau în chiuvetă, apă. Curăță tot timpul masa după ce ai mâncat și dă cu mătura.
Foarte multă lume își ține coșul de gunoi în casa (de obicei sub chiuvetă). Nici depozitat, provizoriu, pe balcon nu este o soluție. Nu lăsa niciodată gunoiul în casă, du-l cât mai departe posibil.
Trebuie să pui la adăpost toate alimentele care atrag furnicile. Împachetează alimentele! Când deschizi o pungă de făină, de griș, sau de mălai, după utilizare, sigilează pachetul cu folie alimentară.
Dacă în casă sunt și copii mici, este normal să te asiguri că nu folosești substanțe toxice. Insa Poți scăpa de furnici cu insecticide naturale: folosește pudră de ardei iute. La fel de eficace sunt și frunzele de mentă uscată. Împrăștie aceste „ingrediente" în prejma locurilor de intrare în casă. Furnicile vor detecta mirosul și vor sta departe.

Prepară insecticide naturale! Iată câteva rețete cu care poți ține furnicile la distanță de casa ta.
1. Turnați o linguriță de acid boric în 74 ml de miere și încălziți până când se dizolvă acidul boric. Trageți într-o pipetă soluția astfel obținută și amestecați cu o pipetă de apă, combinați, apoi turnați prin locurile pe care vedeți furnicile de obicei, timp de două săptămâni.
2. Puneți în blender coajă de portocale și apă. Pulverizați soluția astfel obținută pe unde vedeți furnicile.

Back To Top