Categorie: Timp liber

cartofi cu ciuperci la cuptorFie ca serviţi acest fel de mâncare ca garnitură a unei fripturi delicioase, fie că este un fel de mâncare de sine stătător, combinaţia aceasta este uşor de preparat.

 

Ingrediente:
5-6 cartofi
1 cutie ciuperci
2 legături ceapă verde
vegeta
piper
ulei de măsline
mărar verde

Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie rondele subţiri.
Ciupercile se taie feliuţe.
Ceapa verde se taie oblic.
Într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline se pune un rând de cartofi unul de ciuperci şi altul de ceapă verde. Se presară vegeta şi mărar verde tocat. Se repetă încă o dată cu cartofi, ciuperci şi ceapă, deasupra se pun cartofii. Deasupra se mai pune puţin ulei de măsline şi se dă vasul la cuptorul dinainte încins până se face o culoare aurie, deasupra.
Se poate servi ca atare sau cu tocană de legume.

Back To Top