Categorie: Timp liber

ARDEI UMPLUTIDulci sau picanţi, coloraţi şi crocanţi - ardeii graşi sunt, alături de roşii şi castraveţi, una din cele mai bune şi sănătoase legume. Deşi pot fi consumaţi pe tot parcursul anului ardeii din lunile de vară sunt cei mai gustoşi.

Ingrediente:
8 ardei graşi,
o cutie de ciuperci,
4-5 roşii,
500 g orez,
2 cepe,
4 linguri de ulei,
o legătură de pătrunjel,
o legătură de mărar,
sare şi piper

Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte in ulei încins. Se adaugă orezul, împreună cu ciupercile, tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. La sfârşit, se adaugă roşiile tocate.
Se lasă la răcit, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Ardeii se spală, se taie căpăcel în partea dinspre coadă, se curăţă de seminţe, se spală şi se lasa la scurs.
Se umplu ardeii cu orez şi ciuperci, se ung cu ulei şi se aşează în tava. Printre ei, se pun felii de roşii şi se dau la cuptor la foc mic pentru 45 de minute. Înainte cu 10 minute de a fi scoşi de la cuptor, se prepară un sos de roşii care se toarnă peste ardei.

Back To Top