Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

proteste mediciAşa cum era programat în calendarul protestelor Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, sâmbătă, 2 noiembrie, în Capitală, va avea loc un miting de amploare, la care sunt aşteptate peste 5.000 de persoane care lucrează în domeniul medical.

Mitingul va începe la Guvern şi va fi urmat de un marş până la Parlament. „Protestatarii vor să transmită guvernanţilor mesajul că nu sunt slugi", a declarat, vineri, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae.

Angajaţii din sănătate cer minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

VEZI AICI REVENDICĂRILE COALIŢIEI PROFESIONIŞTILOR DIN SĂNĂTATE

Preşedintele CMR a mai spus, la adunarea generală a organizaţiei, că medicii nu ies în stradă pentru că sunt morţi de foame, ci pentru a face apel la demnitate. „Corpul medical, în acest moment, va merge până la capăt. În România, un guvern trebuie să ştie că guvernează pentru români, că în spatele cifrelor sunt oameni şi cetăţeni români şi că, indiferent de ce spune FMI, el (guvernul - n.r.) nu este dator FMI, ci cetăţenilor", a spus Astărăstoae, citat de realitatea.net.

Preşedintele CMR a mai spus că atunci când s-a discutat despre solicitarea medicilor de creştere a salariilor, răspunsul autorităţilor a fost că acestea vor creşte, urmând să se stabilească doar cu cât şi care este „etapizarea". „Dar acest «Da, vor creşte» noi l-am mai primit de nu ştiu câţi ani. Această Coaliţie a Profesioniştilor din Sănătate iese în stradă pentru un concept care înseamnă demnitate - demnitatea unui cetăţean al României, demnitatea unui profesionist. Mâine (sâmbătă - n.r.), vom ieşi în stradă pentru a clama demnitatea. Vom transmite un mesaj către societate. Cinci mii de drapele vor flutura şi vrem să transmitem că noi nu suntem slugi şi că vrem o altfel de societate. Noi vrem România noastră, în care inculţii să nu o ia înaintea culţilor", a explicat preşedintele CMR, mai relatează sursa citată.

Astărăstoae a mai spus că, dacă revendicările angajaţilor din sănătate nu vor fi soluţionate în urma acţiunii de protest, ar putea urma greva generală, dar şi demisii în bloc. „Noi, cei din sănătate, ne-am săturat să fim batjocoriţi. Marşul de protest se ţine, colegii vin din toate judeţele ţării. Mâine, peste 5.000 de profesionişti din sănătate vor ieşi în stradă să-şi strige, în tăcere, nemulţumirile", a spus, la rândul său, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Protestatarii se vor aduna începând cu 10.30, în Piaţa Victoriei, unde va avea loc un miting, urmat de un marş până la Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei - Pod Naţiunile Unite - bd. Naţiunile Unite - alveolă Parc Izvor.

Din fiecare judeţ, sunt aşteptate la miting aproximativ 120 de persoane. Din Prahova, 100 de asistenţi medicali se vor întâlni în Ploieşti la ora 09.00, de unde vor pleca spre Capitală. La aceştia se mai adaugă medici, farmacişti, stomatologi şi psihologi.

Mitingul medicilor dă peste cap circulaţia în Bucureşti

Brigada Rutieră a Capitalei precizează că participanţii la protest se vor aduna între orele 10.00 şi 11.00, în Piaţa Victoriei, unde, până la 11.45, va fi un miting de protest, în perimetrul cuprins între bd. Aviatorilor, Şos. Kiseleff şi breteaua din Prelungirea bd. Iancu de Hunedoara. "Circulaţia în Piaţa Victoriei va fi sistematizată pe principiul dublu sens pe bd. Aviatorilor, iar pe Şos. Kiseleff se va circula normal până în momentul plecării în marş", precizează sursa citată.

Ulterior, în timpul marşului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul de deplasare şi pe străzile adiacente la acesta, potrivit Brigăzii Rutiere.

Între orele 13.00 şi 13.30, profesioniştii din sănătate vor protesta în alveola de lângă Parc Izvor. „Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele de mai sus menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere", se arată într-un comunicat transmis de Brigada Rutieră.

Protestul Coaliţiei din Sănătate va fi supravegheat de Jandarmeria Capitalei.

Back To Top