Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

card european de sănătate
Categorie: Actual
  • Cardul european de sănătate este documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare, când se află în străinătate.
  • Acesta poate fi utilizat numai în cazul unei șederi temporare, pentru o deplasare care nu s-a făcut în scopul de a beneficia de tratament medical, și numai în statele membre UE.

Cardul european este eliberat asiguratului, la cerere, de către casa de asigurări de sănătate la care acesta este asigurat, costul cardului european fiind suportat din fond.

“Perioada de valabilitate a cardului european este de 2 ani de la data emiterii. Menționăm că asiguratul este persoana asigurată în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din România, conform legislației în vigoare.

Emiterea cardului european se face numai prin intermediul sistemului informatic unic naţional care gestionează aplicarea regulamentelor UE privind drepturile asiguraţilor aflaţi în şedere temporară într-un stat membru al UE. Asiguratul care solicită înlocuirea cardului european în interiorul perioadei de valabilitate stabilite prin reglementările UE va putea beneficia, contra cost, de un alt card a cărui perioadă de valabilitate nu va putea depăşi perioada de valabilitate a cardului inițial”, au precizat reprezentanții CAS Prahova, într-o informare transmisă având în vedere că, în următoarea perioadă, mulți români vor pleca din țară după ce au ales, pentru petrecerea zilelor de concediu, destinații europene.

Sursa citată atrage atenția asupra faptului că acest card se eliberează “numai în situaţia deplasării asiguratului pentru şedere temporară într-un stat membru al UE. În cazul unor circumstanţe excepţionale, care împiedică punerea cardului la dispoziţia persoanei asigurate, casa de asigurări de sănătate eliberează certificatul provizoriu de înlocuire a cardului european. Cardul european şi certificatul de înlocuire a acestuia deschid dreptul titularului la aceleaşi servicii medicale”.

Cardul european de sănătate nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE în vederea beneficierii de tratament medical, au mai atras atenția reprezentanții CAS Prahova.

VEZI ȘI: CAS PRAHOVA: Ajutorul pentru pensionarii cu venituri mici nu afectează compensarea medicamentelor

 

Back To Top