Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
  • Închiderea orfelinatelor a devenit o prioritate pe plan social.
  • Cei aproximativ 47.000 de copii vor fi reintegrați în familia naturală sau familia extinsă ori vor trăi în case de tip familial.
  • Recent, inclusiv Prahova a primit finanțare pentru derularea unor proiecte destinate acestei categorii de minori.

“Strădania noastră este ca niciunul din cei 47.000 copii lăsați de părinți în grija statului să nu mai trăiască în acele «orfelinate», care ne-au adus o «faimă» negativă în întreaga lume după Revoluție. Urgentăm procesul de închidere a ultimelor centre de plasament din țară și găzduirea copiilor instituționalizați în case de tip familial sau reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă”, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea, după o vizită în centrele de tip familial din județul Argeș.

“Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a reușit recent majorarea de 5 ori a sumelor alocate pentru cheltuieli personale, sume care nu mai crescuseră din 2014. Este vorba despre 10.000 de copii și tinerii din sistemul de protecție specială, îngrijiți în centrele de tip rezidențial, care vor primi de acum încolo mai mulți bani de buzunar, pentru cheltuielile lor personale.

Majorarea s-a făcut de la 28 de lei/lună la 150 de lei, iar măsura face parte din pachetul «Sprijin pentru România» și a fost inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

De asemenea, am actualizat și sumele alocate copiilor aflați în centre pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite, manuale și jucării. Copiii vor primi între 580 de lei și 1.338 lei, în funcție de vârstă, față de între 366 de lei și 844 de lei, cât primeau până acum. Aceste sume nu au mai fost majorate de peste 8 ani”, a precizat ministrul.

Datele prezentate de DGASPC Prahova arată, în Prahova, în luna mai, în unitățile rezidențiale din sistemul public și privat se aflau 292 de copii, alți 455 erau în plasament familial, iar 477 la asistenți maternali.

Recent, Ministrul Dezvoltării a semnat  contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA, aferente unor proiecte de modernizare a serviciilor sociale, culturale și educaționale. La Râfov și Boldești Scăeni ajung peste 9 milioane de lei, pentru două proiecte sociale care constau în construirea a patru case de tip familial și două centre de zi pentru  copii.

VEZI ȘI: Peste 9 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru realizarea unor case de tip familial și centre de zi pentru copii, în Râfov și Boldești Scăeni

 

Back To Top