anchetă înmomântarea fetei de 13 ani
Categorie: Actual
  • Scandalul izbucnit la înmormântarea fetei de 13 ani, din Târgoviște, ucise pe trecerea de pietoni, are ecouri și acum.
  • Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au reținut cinci bărbați care au participat la funeralii, dar și pe mama și bunica victimei.
  • Pentru aproape toate aceste persoane s-a cerut arestarea preventivă, după înmormântarea la care cinci polițiști au fost agresați.
  • Familia lansează, prin avocatul său, acuzații grave, inclusiv referitoare la anchetă.

Primele rețineri în urma scandalului de la înmormântarea fetei de 13 ani, în care mai mulți polițiști au fost bătuți, au fost făcute la câteva zile după funeralii. Trei rude de-ale victimei au fost apoi arestate preventiv.

VEZI ȘI: Înmormântare cu scandal. Trei bărbați reținuți după ce au agresat mai mulți polițiști

Acum, procurorii iau măsuri și față de alte persoane. Sunt vizați cinci bărbați plus mama și bunica minorei.

„Mama fetiţei l-a împins pe Nelu Moraru (șeful Poliției Târgoviște – n.r.), de altfel a şi recunoscut acest lucru. Femeia era chiar cu cătuşele puse la mâini. Lucrurile arată dezastruos pentru această familie. Nişte oameni fără niciun fel de probleme cu legea s-au trezit reţinute şi vor fi trimise cu propunere de arestare preventivă. Procurorul de caz spune că asta e măsura pe care trebuie să o ia, să nu se sustragă de la urmărirea penală, dar despre ce urmărire penală vorbim, că oamenii ăştia până azi au fost martori, nu urmăriţi penal. Din punctul meu de vedere, este un abuz. Poliţia nu avea ce să caute prin reprezentantul Moraru în capătul cortegiului funerar. Acolo lucrurile au degenerat pe fondul mai multor presiuni pe care Moraru le-a pus”, a declarat avocatul Adrian Cuculis la România TV.

Potrivit datelor publicate de Judecătoria Târgoviște, procurorii au cerut, vineri, instanței, arestarea preventivă a șase dintre persoanele reținute. Potrivit unor surse, printre acestea se află și mama fete care și-a pierdut viața.

Trei dosare sunt în lucru, în prezent, în legătură cu moartea fetei de 13 ani. Este vorba despre ancheta privind accidentul în sine, o alta referitoare la acuzațiile de ultraj și o a treia privind acuzații de purtare abuzivă. Toate dosarele sunt instrumentate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Șoferul ucigaș acasă, rudele îndoliate după gratii

Scandalul de la înmormântare ar fi izbucnit în momentul în care cei din cortegiu ar fi vrut să treacă și pe strada pe care locuiește șoferul care a accidentat-o mortal pe copilă. Individul, un tânăr de 22 de ani cunoscut după porecla “Cocaină”, reținut la câteva zile după accident, a fost plasat apoi în arest la domiciliu. Până în ziua funeraliilor, față de acesta nu fuseseră luate măsuri preventive.

Polițiștii nu au fost de acord cu traseul cerut de familie și de aici ar fi izbucnit conflictul.

VEZI ȘI: Cinci polițiști bătuți la înmormântarea unei fete ucise într-un accident pe trecerea de pietoni VIDEO LINK

În spațiul public au apărut, însă, și declarații potrivit cărora rudele ar fi fost provocate. Chiar Corpul de Control trimis de la București să investigheze incidentul ar fi concluzionat că șeful Poliției Târgoviște nu avea ce căuta la înmormântare şi că prezenţa lui acolo nu a făcut decât să provoace, scrie România TV.

Acuzații grave lansate de familia fetei de 13 ani

Ulterior, a apărut și un raport medico-legal în care s-a consemnat că victima era băută în momentul producerii accidentului. „Raport medical controversat în cazul accidentului de la Târgovişte, unde o fată de 13 ani a fost omorâtă pe trecerea de pietoni. Alcoolemie de 0,22 la mie. Familia acuza medicina legală că ar fi o încurcătură sau măsluire a probelor. Amintesc faptul că astăzi s-au desfăşurat audieri pe parcursul mai multor ore la PCA Ploieşti cu privire la accident, dar şi altercaţia dintre poliţie şi familia fetiţei”, a transmis avocatul Adrian Cuculis pentru România TV.

Back To Top