Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

noua zeelanda
Categorie: Actual

 

• După ce, anul trecut, un partid politic din Noua Zeelandă a lansat o petiţie pentru a schimba oficial numele ţării în Aotearoa („ţinutul lungului nor alb”, în limba Maori), parlamentarii neozeelandezi au revenit la acest subiect.
• Oficialii susțin că numele de „Noua Zeelandă” le amintește de perioada colonială.
• Intenția de schimbare are precedentele mai multor țări care au optat pentru noi denumiri, inspirate din elementele populației aborigene.

 

Anul trecut, formaţiunea Te Pati Maori îşi propunea ca, până în 2026, toate comunele, oraşele şi pieţele să-şi redobândească numele în limba maori.

„Este timpul ca Te Reo Maori să-şi reia locul binemeritat ca prima limbă oficială a acestei ţări. Suntem un stat polinezian, suntem Aotearoa”, a spus Rawiri Waititi, unul dintre liderii partidului.
„Tangata whenua (indigenii) sunt sătui ca numele noastre ancestrale să fie maltratate şi ignorate. Suntem în secolul XXI, acest lucru trebuie să se schimbe”, a adăugat el.
„Schimbarea numelui ţării poate contribui la restaurarea statutului limbii noastre”, a adăugat Debbie Ngarewa-Packer, un alt lider al partidului, titrează digi24.
Multe companii şi departamente guvernamentale din Noua Zeelandă folosesc deja numele Aotearoa, inclusiv în cazul paşapoartelor, încă de anul trecut.
Acum, subiectul a revenit în actualitate. Aotearoa este un cuvânt maori care se referă la norii despre care istoria orală a indigenilor spune că i-au ajutat pe primii navigatori polinezieni să ajungă pe coastele insulelor și să se stabilească aici.
Acum, liderii politici menționat precedentelele mai multor state pentru schimbarea numelui oficial, motivate în prncipal de regândirea identităților pentru a răspunde resentimentelor față de trecutul lor colonial. De exemplu insulele Barbados care și-au schimbat șeful statului pentru a rupe legăturile cu monarhia britanică. Swaziland și-a schimbat numele în Eswatini în 2018 sau chiar Australia care și-a schimbat imnul național pentru că nu reflecta istoria sa aborigenă.

CITEȘTE ȘI: ARHEOLOGIE: Prima piesă din aur descoperită în apropierea orașului Ploiești

Recent, în Noua Zeelandă, o petiție pentru schimbarea numelui țării în Aotearoa a strâns peste 70.000 de semnături și va fi analizată de o comisie parlamentară care ar putea recomanda un vot în Parlament cu posibilitatea de a fi urmată de un referendum.
Denumirea de Aotearoa a devenit din ce în ce mai frecventă în viața de zi cu zi, este prezentă deja pe bancnote, pașapoarte și chiar documentele guvernamentale. În luna mai, când SUA și Noua Zeelandă au emis o declarație comună, Jacinda Ardern s-a prezentat ca prim-ministru al Aotearoa Noua Zeelandă, relatează Mediafax.
Cu toate acestea, unii politicieni se tem că schimbarea denumirii țării ar afecta turismul, industrie capitală pentru statul din sud-vestul Oceanului Pacific.

CITEȘTE ȘI: Consiliere gratuită oferită de ANPC, pentru persoanele care nu-și mai permit să achite ratele

Back To Top