Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

combaterea ambroziei
Categorie: Actual
  • Comisarii Gărzii de Mediu Prahova avertizează că sezonul ambroziei nu s-a încheiat, prin urmare continuă și controalele derulate de instituție pentru verificarea modului în care este combătută buruiana.
  • Nerespectarea prevederilor legale poate fi sancționată cu amenzi ce pornesc de la câteva mii de lei și pot ajunge la echivalentul a 4.000 de euro.

Din iulie și până acum, Garda de Mediu a aplicat patru sancțiuni conform Legi 62/2018 privind combaterea ambroziei. Controalele s-au derulat atât la administrații publice locale de pe raza județului Prahova cât și la operatori economici, ca urmare a sesizărilor primite în ceea ce privește disconfortul creat de această plantă, menționează un comunicat al instituției. “La începutul lunii august, atrăgeam atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această plantă Ambrosia artemisiifolia, un soi de buruiană care înflorește în august-septembrie, polenul ei fiind responsabil de apariția unor probleme alergice. Vântul propagă polenul acestei plante pe distanțe mari, astfel încât sporii ajung în cele mai îndepărtate locuri, provocând agravarea simptomelor astmului bronșic și erupții pe piele în cazul persoanelor alergice, începând cu luna august și mergând până în octombrie și chiar noiembrie. În urma verificărilor pe amplasament,  comisarii Gărzii de Mediu au aplicat avertismente, conform prevederilor legale, în situațiile aflate în cauză și au impus proprietarilor terenurilor afectate,  măsuri ferme cu termene precise pe care aceștia și le-au asumat prin actul de control”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova.

Legea 62/ 2018 privind combaterea ambroziei stabilește că nerespectarea obligațiilor  prezentate în legea specifică, de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole constituie contravenție și se sancționează cu avertisment. “Nesocotirea prevederilor legislației specifice, constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”, au reamintit comisarii de mediu.

VEZI ȘI: Campanie de combatere a ambroziei în Ploiești

Back To Top