Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

vecimea in muncă on-line
Categorie: Actual
  • Codul muncii a fost modificat în sensul ca angajații și foștii angajați să primească acces la REGES (Registrul Electronic pentru Evidența Salariaților), pentru a obține detalii despre activitate în baza unui contract individual de muncă.
  • Odată implementat noul sistem, orice salariat sau fost salariat va putea extrage singur, din sistem, documentele care îi atestă vechimea.
  • În prezent, acestea sunt eliberate de ITM, în baza unei cereri scrise.

Dovezile privind vechimea în muncă vor putea fi accesate conform unei proceduri aprobate zilele acestea de Guvern, care se referă la modalitatea de generare și descărcare a extrasului, precum și condițiile în care se poate dovedi vechimea în muncă și/sau specialitate.

Potrivit Legea nr. 144/2022, salariații sau foștii salariați își vor putea accesa online datele din REGES, referitoare la activitatea prestată la diferiți angajatori, în baza unui contract individual de muncă. ITM spune că “dreptul de acces al acestora este limitat la vizualizarea, descărcarea și tipărirea acestor date, precum și generarea și descărcarea unui extras din registru, cu care să poată dovedi perioadele lucrate, respectiv vechimea în muncă și specialitate, împreună cu alte documente existente în dosarul personal al fiecăruia”.

Hotărârea de Guvern stabilește și completarea registrului general de evidență a salariaților cu elemente noi referitoare la nivelul și specialitatea studiilor absolvite, precum și reglementarea condițiilor în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă și/sau specialitate, respectiv prin asumare de către angajator și certificare prin semnătură, pe baza documentelor justificative din dosarul de personal al salariatului, a documentelor contabile și altor documente aflate în arhiva societății.

Aceste reglementări vor intra în vigoare la 31 decembrie 2024, când va intra în exploatare și sistemul informatic aferent REGES, iar până atunci inspectoratele teritoriale de muncă au obligația să elibereze, în baza unei solicitări scrise, extrasele care să reflecte activitatea prestată în baza unui contract individual de muncă.

VEZI ȘI: PROPUNERE LEGISLATIVĂ. Contractul de muncă de zero ore

 

Back To Top